Kinderboekenweek: vlaggetjeslijnen

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek heeft als hoofddoel natuurlijk lezen en voorlezen. Heerlijk om te doen en ontzettend belangrijk. Er wordt steeds minder gelezen en steeds meer kinderen verlaten de basisschool terwijl ze de vaardigheid nog niet goed genoeg onder de knie hebben. Zonde, want het belemmert je zo in het leren en jezelf ontwikkelen. 

Stromingen

Er zijn eigenlijk grofweg gezegd twee stromingen in het onderwijs. De ene groep vindt dat de Kinderboekenweek is een week over lezen en voorlezen en dat moet all aandacht krijgen en er is een groep die vindt dat de uitstraling en activiteiten ook gericht mogen zijn op het thema. Ik ben een beetje van beide. Ik lees sowieso altijd al dagelijks voor en besteed regelmatig tijd aan leesbevordering door te praten over boeken en nieuwe boeken aan te bieden. Daarnaast werk ik graag thematisch en vind ik het fijn om een sfeervol lokaal te hebben. De aankleding versterkt volgens mij de sfeer en zorgt ervoor dat leerlingen zin krijgen om te lezen. Ik vind het bijvoorbeeld dan ook leuk om mijn knutselles aan te laten sluiten bij het thema.

Aankleding 

Om mijn lokaal, de hal, de school in de sferen van de Kinderboekenweek te krijgen, ontwerp ik elk jaar in Canva een vlaggetjeslijn. Dit keer kon ik niet kiezen en werden het drie verschillende vlaggetjeslijnen. Er zijn zoveel mooie tinten groen! Elk vlaggetje is op A4 formaat gemaakt. Je knipt alle vlaggetjes uit en door met een perforator bovenin bij iedere vlag twee gaatjes te maken en daar een touw doorheen te trekken kun je vrij gemakkelijk de slinger maken. Eventueel plak je met een plakbandje de touwtjes aan de achterkant nog vast aan de vlaggetjes. Zo weet je zeker dat ze niet gaan verschuiven. 

Vlaggetjeslijn versie 1

Tekst: Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen!

Schermafbeelding 2022-04-25 om 10.15.26

Vlaggetjeslijn versie 2

Tekst: Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen!

Schermafbeelding 2022-04-25 om 10.15.45

Vlaggetjeslijn 3

Tekst: Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen!

Schermafbeelding 2022-04-25 om 10.16.09

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.