Review: Hoe issie Lizzie

hoe issie Lizzie

In Hoe issie Lizie maken we kennis met Lizzie en haar leven is een enorme ramp. En dat wel om meerdere redenen: Haar broer Alexander…maakt idiote blogs. Haar vader… heeft net het busje van school in de prak gereden. haar moeder… wordt heel erg blij van wiskunde en bleekmiddel en supermarkten… Maar het wordt nog erger. Milou Feitsma heeft haar nog steeds niet uitgenodigd voor haar Glamping-feestje (help!). En ze moet nog heel veel geld inzamelen voor een traplift op school, voor haar beste vriend Edwin die in een rolstoel zit. En dan hebben we het nog niet eens over de familievakantie met een heleboel lama’s, vleermuizen  en een rare badmeester gehad!

Dagboek 

Hoe issie Lizzie is geschreven in dagboekvorm. Het lettertype en de vele tekeningetjes zullen jonge meiden zeker aanspreken. Aan het begin van het boek wordt iedereen voorgesteld. Daarna begint het af en toe chaotische verhaal van Lizzie. Het grootste deel van het verhaal is heel vermakelijk geschreven en ergens heb ik ook wel te doen met Lizzie en haar bijzondere familie. Toch merk ik dat ik het soms wel veel idioterie vindt. Wat is de kans dat dit in het echt ook zo gebeurt? Maar ik kan me helemaal voorstellen dat kinderen dit hilarisch vinden en het boek met een grote glimlach op hun gezicht lezen. 

Vertaling

Het boek Hoe issie Lizzie is een vertaling uit het Engels en dat is goed gedaan. De namen zijn aangepast en de situatie is vernederlandst. Dit zorgt ervoor dat het boek lekker wegleest en goed te volgen is. Zo krijg je het gevoel een verhaal over je buurmeisje of over een klasgenootje te lezen. 

Even alles op een rijtje

Houd je van de kleur roze? Dan moet je zeker Hoe issie Lizzie? lezen! De kaft valt in ieder geval op in je boekenkast. De hoofdstukken lezen makkelijk weg en dat maakt het wat mij betreft geschikt voor kinderen vanaf 8/9 jaar. Helemaal achterin het boek vind je de snoepjesmix van de familie Rademakers. Alle personages in het boek worden vergeleken met een snoepje. Hilarisch om te lezen en ik wed dat veel kinderen ook hun gezin aan snoepjes gaan koppelen. Welk snoepje ben jij?

Hartelijk dank Uitgeverij Billy Bones voor het toezenden van dit boek! #samenwerking 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.