Review: de ring weet raad

de ring weet raad

Elk jaar starten leerkrachten met nieuwe ideeën en nieuwe ambities. Ze willen (over het algemeen) hun lesgeven naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat hun leerlingen enthousiast zijn, groeien en lekker in hun vel zitten. ‘De ring weet raad’ is een mooie manier om die ambities te verwezenlijken. 

‘De ring weet raad’

Onlangs werd ik benaderd door Elise Luiten of ik haar uitgave ‘De ring weet raad’ kende en of ik er eentje wilde ontvangen. Aangezien ik haar producten nog niet kende, was ik natuurlijk wel benieuwd naar deze kaarten. Enkele dagen ontving ik een pakketje met de post. Aan een ring zitten 58 praktische ideeën die makkelijk en snel te organiseren zijn voor de opening en afsluiting van je lessen. Zo hoef je voor de meeste activiteiten geen andere extra materialen dan een pen en papier te zoeken. Er is voor een activiteit niet veel voorbereidingstijd nodig. Op elke kaart staat wat er eventueel nodig is en hoe je het moet doen. Tot slot staat er nog een handige tip op het kaartje. De kaartjes zijn te gebruiken vanaf groep 3/4. 

Wat vind je in de ring?

Er zijn kaarten met ideeën voor lesopeningen, dag- en weekopeningen. Dit zijn de kanten met de blauwe of groene kleuren. De andere kanten van de kaarten zijn rood of paars en geven tips voor lesafsluitingen, dagsluitingen en weeksluitingen. Hiernaast bevat de ring vijf ‘bijzondere-dagen-kaarten’ met suggesties voor een magische maandag, een dappere dinsdag, een wijze woorden woensdag, een deskundige donderdag en een vriendschapsvrijdag. Vooral de laatste spreekt mij erg aan, omdat je zo ook werkt aan de sociale relaties in de klas. In totaal bestaat ‘De ring weet raad’ uit 29 dubbelzijdige kaarten. 

Mijn mening

Ik vind ‘De ring weet raad’ een tof, laagdrempelig concept. Het neemt weinig ruimte in in je bureaulaatje of in je bakje met activiteiten. Door de kleuren weet je heel snel of het een activiteit voor de opening of de afsluiting is. Daarnaast is de uitleg op elke kaart heel beknopt, maar ook gewoon heel duidelijk opgeschreven. Ook zijn alle activiteiten bruikbaar bij meerdere vakken of meerdere deelgebieden binnen een vak. Denk bijvoorbeeld aan de kaart ‘som van de dag’ om het getalbegrip te vergroten. Dit kun je in alle groepen en met alle types sommen doen. Mijn exemplaar komt zeker op school te liggen en wordt dan hopelijk vaak door mijn collega’s gepakt!

Hartelijk dank Elise voor het toezenden van ‘De ring weet raad’! Ik heb dit product ontvangen in ruil voor een review. 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.