Wil jij aan de slag met het versterken van de executieve functies van jouw leerlingen? Maar kun je wel wat ideeën en inspiratie gebruiken? Weet je nog niet precies wat executieve functies zijn?

In de maand januari (schooljaar 2020-2021) wil ik graag samen met jou en andere leerkrachten op een laagdrempelige manier aan de slag met executieve functies.  

Elke week gaan we een nieuw onderwerp behandelen en krijg je allerlei praktische tips om dit in de klas uit te voeren.

aan de slag met executieve functies
ONDERWERP 1: WAT ZIJN EXECUTIEVE FUNCTIES? (vanaf maandag 4 januari)

Tijdens de eerste week leg ik uit wat executieve functies zijn en welke executieve functies we onderscheiden.

ONDERWERP 2: RELATIE EXECUTIEVE FUNCTIES EN SCHOOLSUCCES (vanaf maandag 11 januari)

Tijdens deze week krijg je meer informatie over de relatie executieve functies en schoolsucces.

ONDERWERP 3: AANPASSINGEN IN DE SCHOOLPRAKTIJK (vanaf maandag 18 januari)

Wat kun jij als leerkracht in je klas doen om ervoor te zorgen dat leerlingen met zwakke executieve functies beter tot hun recht komen.

ONDERWERP 4: SIGNALEREN EN PLAN VAN AANPAK (vanaf maandag 25 januari)

Hoe signaleer je welke leerlingen zwakke executieve functies hebben en hoe kom je tot een plan van aanpak? Deze week leer je het allemaal en geef ik je middelen om dit in je klas aan te pakken.

BONUS

Tijdens deze maand gaan we ons heel specifiek richten op je kennis van executieve functies en het versterken van executieve functies bij jouw leerlingen in de klas.

Maar ik heb nog meer leuke ideeën die ik graag met je wil delen. Denk bijvoorbeeld aan werkbladen, boekentips en kant-en-klare spellen. Genoeg inspiratie dus laat je verrassen. 

aan de slag met executieve functies
HOE WERKT HET?

Je koopt een kaartje voor mijn besloten facebook groep. Na betaling ontvang je de link naar deze groep en kun je je alvast aanmelden. Op 31 december wordt iedereen tegelijkertijd toegevoegd. We starten op maandag 4 januari 2021.

Gedurende de maand januari gaan we tijdens werkdagen samen aan de slag met het thema executieve functies. Je ontvangt tips, ideeën en opdrachten om met executieve functies in de klas aan de slag te gaan. Ook kun je gerichte vragen aan mij stellen en tips onderling uitwisselen.

Elke maandag zet ik de nieuwe informatie online. Dit betekent niet dat jij op de maandag aan de slag moet. Je kunt zelf je moment kiezen in die week. 

Alle materialen en ideeën blijven tot eind februari beschikbaar.

Een kaartje kost €27,-. Je krijgt een officiële factuur. Overleg met je directeur of je dit vanuit je nascholingsbudget kunt betalen. 

Ontvang elke maand een nieuwsbrief met een leuke weggever en veel inspiratie.
Ik gebruik je gegevens alleen voor deze nieuwsbrief en deel ze niet met derden.
Je kunt je altijd afmelden met de link onderaan de nieuwsbrief.