Werkboekje Tweede Wereldoorlog

Werkboekje Tweede Wereldoorlog

Zoals elk jaar in de maanden maart en april wordt er op veel scholen aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog. Zo ook in mijn klas.

Voor de voorjaarsvakantie (bij ons was die vorige week) heb ik de kinderen een raadsel meegegeven voor een nieuwe “Grej of the day”. In het kort komt een “grej of the day” er op neer dat je de kinderen een raadsel meegeeft en dat ze thuis hierover gaan praten, informatie opzoeken en zo proberen het raadsel op te lossen. Op school geef je dan naast de oplossing van het raadsel nog extra informatie over de oplossing. Kinderen kunnen hier dan thuis weer enthousiast over vertellen.

Het raadsel dat ik mee gaf luidde: “Al mijn geheimen deel ik met Kitty”. En ja hoor! Maandag waren er kinderen die wisten te vertellen dat Anne Frank een dagboek had en die noemde ze Kitty! Heerlijk om meteen zo een klas oprecht geïnteresseerde leerlingen te hebben die razend enthousiast zijn over het nieuwe thema. Ik heb een thematafel (of eigenlijk een themakast) ingericht met een miniatuurversie van het Achterhuis, een oude koffer met diverse afbeeldingen over de Tweede Wereldoorlog erop en een hele verzameling boeken van de bibliotheek.

Als je trouwens meer wilt weten over “grej of the day”, moet je eens de Nederlandse community hiervan op Facebook opzoeken. Een geweldige groep leerkrachten die raadsels en presentaties maken en met elkaar delen. Super! Zo ben ik aan het raadsel van Anne Frank gekomen.

Ook heb ik diverse lessen bedacht die we de komende weken gaan volgen over de Tweede Wereldoorlog. Gistermiddag zijn de leerlingen in groepjes bezig geweest met het maken van een tijdlijn. Als jullie het leuk vinden, kan ik hier ook wel een en ander over delen.

Ten slot heb ik ook nog een werkboekje gemaakt voor op de weektaak als klaarwerk. Zo leuk om te zien dat de leerlingen fanatiek in hun werkboekjes aan het werk zijn!

Laat je het me weten wat jouw leerlingen van het werkboekje vonden?

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.