Gastblogger op jufjoanne.nl

gastblogger op jufjoanne.nl

Even voorstellen 

gastblogger op jufjoanne.nl

Wat fijn dat ik mijzelf hier mag voorstellen én onderdeel mag zijn van het gastblog team! Ik ben Danielle van Meenen werkzaam in het basisonderwijs als intern begeleider én de trotse eigenaar van een spiksplinternieuwe kinderpraktijk. Het opzetten van een eigen kinderpraktijk is een lang gekoesterde droom. Naast mijn fantastische baan als intern begeleider wil ik met mijn eigen visie zoveel mogelijk kinderen (weer) trots maken op zichzelf. Kinderpraktijk Veerkracht staat voor het trots zijn op je eigen veren, veerkracht ontwikkelen én hiermee een leven lang leren en ontwikkelen.

Ik hoop veel inspirerende, mooie en wellicht herkenbare blogs te kunnen schrijven.

Lieve groet, Danielle van Meenen

Hoi! Ik ben Kelly Meijers en ik mag me sinds nu gastblogger noemen voor Juf Joanne. Ik vind dit heel tof, toen ik dit voorbij zag komen was ik meteen al enthousiast.

Even kort voorstellen, ik ben getrouwd met Daan en we hebben samen een dochter, Tess van 2, en een hond, Tara. Ik hou van lezen, boeken, wandelen, kletsen, lekker eten en gezelligheid. Lezen is mijn grootste passie in mijn vrije tijd. Het liefst duik ik elke minuut in een boek, maar met een jong gezin is dat niet altijd handig. Over de boeken die ik lees, schrijf ik over op mijn blog: meijerskelly.home.blog.

Nadat ik de PABO afrondde heb ik eerst een aantal jaren ingevallen, voordat ik een eigen klas kreeg. Tegenwoordig sta ik 4 dagen voor groep 7. Ik heb me de afgelopen jaren in veel dingen verdiept. Cursus rekencoördinator, cursus leescoördinator, cursus executieve functies en op dit moment ben ik bezig met Close Reading. Op school ben ik de leescoördinator en ga ik over de invulling van de schoolbibliotheek, die we in samenwerking met de Theek5 hebben opgezet. Ik kan hier helemaal mijn ei in kwijt, het enthousiast maken van kinderen voor lezen vind ik één van de mooiste dingen van het vak.

Ook ben ik op dit moment regelmatig aan het stoeien met Canva. Ik ben zoekende om mooie onderwijsmaterialen voor mijn klas te maken. Het lukt al aardig en wat goed lukt zal ik hier dan ook met jullie delen. Ik kijk er naar uit om mijn ervaringen te delen!

Hai! Ik ben Jolien, juf Jolien voor de leerlingen 😉. Ik ben op dit moment 33 jaar en ik woon samen met Myron, mijn vriend, en Mick, ons zoontje van 3 jaar in Albergen (Twente).

In september 2012 ben ik afgestudeerd aan de PABO in Hengelo en ik kon eind september invallen op een speciaal onderwijs school in Hengelo. Op dit moment werk ik daar nog steeds en heb ik het daar ontzettend naar mijn zin. De Stapsteen verzorgt voor leerlingen met een autisme spectrum stoornis, hechting- en angststoornis onderwijsarrangementen op maat vanuit deskundigheid en expertise.

Ik ben al een aantal jaren achter elkaar de leerkracht van groep 7/8. Ik heb vaak de leerlingen die uitstromen naar het voortgezet onderwijs. Daarnaast ben ik in 2017 afgestudeerd als gedragsspecialist aan de Hogeschool Utrecht, de Master EN heb ik daar met heel veel plezier gevolgd, een ontzettend leuke opleiding.

In mijn vrije tijd houd ik van wandelen, puzzelen en gezellig eten met vrienden.

Ik ben Dorien Haaima-Franken, juf van groep 6, mama van een ontzettend grappige dochter en getrouwd met mijn eigen Bob de Bouwer.
Samen zorgen en genieten we van onze kleine krullenbol. In mijn vrije tijd klus ik samen met mijn man aan ons droomhuis, doe ik een poging tot tuinieren en maak ik graag kleding voor onze dochter terwijl ik ontzettend veel naar muziek luister.

Drie dagen per week sta ik voor de klas en geef ik les aan de beginnende pubers van onze groep 6.
Ik hou ervan om veel thematisch te werken in mijn groep en maak graag gebruik van verschillende werkvormen. Daarnaast ben ik een groot voorstander van meer Engels op de basisschool.

Thuis zijn we dus lekker druk bezig en het leven als leerkracht gaat ook altijd in een vlot tempo door. Gooi daar een scheut ADD bij en het feest is af en toe compleet in mijn bovenkamer. 

Via mijn site www.sharkmom.nl probeer ik het van me af te schrijven met een dosis humor en de nodige Disneydrama.

Wat leuk dat ik vanaf nu gastblogger mag zijn! 

 
Mijn naam is Jason Hamilton, meester Jason. Ik ben 23 jaar en werk als leerkracht in het basisonderwijs. 
Ik woon samen met mijn moeder en ben zoekende naar een leuk eigen plekje. Ik houd ervan om lekker bezig te blijven. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen, lezen, paarden, creatief bezig zijn en natuurlijk leuke dingen doen met vriendinnen! Een avondje borrelen, een dagje shoppen, naar de bioscoop, een avondje film kijken. Ik word er blij van!
Ik heb de lerarenopleiding aan de Marnix Academie in Utrecht gevolgd en begin inmiddels aan mijn derde jaar als leerkracht op een fijne kleinschalige basisschool in Gouda.
Dit wordt mijn tweede jaar fulltime groep 8 en ik vind het fantastisch! De kinderen zien groeien, de puberdingetjes, de adviesgesprekken, het kiezen van een middelbare school. Ik beleef iedere dag weer mooie momenten!
Op school werken wij thematisch. Alle vakken, behalve rekenen, hebben te maken met een project waar we 5 weken aan werken. Dit is zo’n fijne manier van werken waarbij ik samen met de kinderen mag genieten. Motivatie en betrokkenheid gegarandeerd!
Leuk om jullie te kunnen inspireren en enthousiasmeren met leuke/nuttige blogs!
 
Groetjes Jason

Mijn naam is Keet Willems, mevrouw Willems voor mijn leerlingen. Ik geef nu voor het zevende schooljaar les op het voortgezet speciaal onderwijs. Ik heb de Pabo gedaan, maar ik merkte na een aantal jaren invallen dat ik mij in het regulier onderwijs als een olifant in een porseleinkast voelde. Ik ben in het praktijkonderwijs terecht gekomen, nadat ik in een tussenjaar de master SEN heb gevolgd en op ontdekkingstocht ben gegaan naar wie ik was maar vooral wie ik wilde zijn in mijn werk. In het praktijkonderwijs ontdekte ik mijn liefde voor de pubers en hun gedrag, zonder dat ik inhoudelijk heel ingewikkelde lessen hoefde te geven. Na het praktijkonderwijs ben ik in het VSO gaan werken; de eerste jaren waren enorm pittig maar inmiddels hoor ik bij het meubilair en leer ik ook nog iedere dag bij. Ik schrijf onder een pseudoniem omdat de situaties bij ons op school vrij specifiek kunnen zijn en ik niemand in een vervelende situatie wil brengen. Mijn echte naam en contactgegevens zijn bekend bij Joanne.

“Hoi allemaal, ik ben Jantine. Sinds 2,5 jaar ben ik juf op een basisschool in het mooie Deventer. 
Na de geboorte van mijn tweeling (en een tijd thuis met de dames), ben ik gestart als zij-instromer op de PABO. Dit traject heb ik in februari 2022 afgesloten en nu ben ik dan officieel ‘juf Jantine’. Op het moment werk ik in groep 5, maar vind het ook heerlijk om voor een kleuterklas of groep 3/4 te staan. 
In de klas lees ik graag voor, en doe ik leuke opdrachten aan de hand van boeken. Daarnaast ben ik dol op het geven van leefstijl en muziek. 
Voor jufjoanne.nl ga ik schrijven over mijn ervaringen als zij-instromer in het onderwijs, en wat ik zoal in de dagelijkse praktijk tegenkom.”

Wat ontzettend leuk en wat een eer dat ik gast-blogger mag zijn voor juf Joanne. Toen ik de oproep zag voor gast-blogger voelde ik een kriebel in mijn buik. Wauw mijn passie voor schrijven, lezen en onderwijs komen hier zo mooi samen. Ik stel mij graag voor aan de hand van voor mij één belangrijk woord dat centraal staat binnen mijn werk in het onderwijs en eigen praktijk. Namelijk: GLIM! Glim staat voor het Gouden lijntje in mij.

Goud(en):
Ik ben Angelique Eugelink-Brand (1974), (hoog)gevoelig, getrouwd met mijn muzikale man Martin en moeder van twee gevoelige puber jongens. Ruim 28 jaar ben ik werkzaam in het speciaal en op dit moment regulieronderwijs. Sinds 2012 heb ik mijn droom waar mogen maken en ben ik, naast mijn werk in het onderwijs, mijn eigen praktijk gestart: Praktijk Angelique. Met als specialisatie intuïtief schrijven, coaching voor vrouwen, prikkelgevoelige kinderen en kinderen die in het onderwijs een extra steuntje in de rug nodig hebben.                                                                                                                                      

Binnen mijn groep op school en in mijn praktijk combineer ik juf en coach zijn met de GLIM methodiek. Dit alles ter ondersteuning bij het stilstaan bij je totale eigen ‘Ik’.                                                                   Kinderen en ouders ondersteunen binnen en buiten school is voor mij een hele fijne combinatie. Op beide plekken geef ik iedereen graag het volgende mee:

 Je mag zijn wie je bent, laat het gouden lijntje in jezelf stralen!

Lijntje:
Vanuit verbinding met en vanuit je hart kom je weer terug bij je eigen mooie ‘Ik’.                               
Tijdens mijn opleiding tot intuïtief schrijfcoach en mijn traject als Glimmer, kreeg mijn langgekoesterde hartenwens steeds meer vorm en begonnen de ideeën te stromen. Door het schrijven werd mijn hoofd en mijn hartenwens met elkaar verbonden. Voor mij was dit alles bij elkaar een groot thuis komen, alle puzzelstukjes vielen op z’n plek.
Mijn gouden lijntje met: mijn intuïtie, mijn schrijvershart, vanuit hart en ziel er zijn voor de kinderen en ouders. Het plantje is gezaaid en die gaat nu volop verder groeien & bloeien.  Vanuit nieuwsgierigheid, verbinding en vertrouwen en vooral ‘Ik zie en hoor jou!’ Hier word ik wel zo blij van!

In(tuïtie)
Mijn intuïtie is iets wat ik enorm koester, het is een van de gouden sterke, bijzondere lijntjes in mijzelf. Ik ben iemand die vanuit volledige verbinding met mijzelf en met de ander veel voel en ervaar. Intuïtief schrijven is voor mij hier een hele mooie tool bij. Mijn intuïtie loopt als een gouden draad door mijn onderwijshart en praktijk. Een gouden draad van waaruit ik er ook graag ben voor alle kinderen en vooral zij die net even iets extra’s nodig hebben. 

Mezelf:
Mezelf zijn, vanuit puurheid, met mijn eigen kwaliteiten en talenten, dit ben ik!
Dat is wat ik echt iedereen gun, staan vanuit groei en kracht. Zijn wie je bent vanuit je eigen mooie ik, met je eigen kwaliteiten en talenten en je gouden GLIM lijntje in jezelf mag stalen.

 

 

 

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.