Gratis lesmaterialen over de euro

gratis lesmaterialen over de euro

Als leerkracht heb je vaak behoefte aan extra materialen buiten je methode om. Denk aan een werkblad of een lesidee. Gratis lesmaterialen over de euro kun je vinden op Eurowijs. Deze site heeft materialen voor groep 1 tot en met 8 èn voor het Voortgezet Onderwijs. Na aanvraag op hun website krijg je de materialen binnen een week toegezonden.

Gratis materialen over de euro 

Het Eurowijs lesmateriaal voor het basisonderwijs bestaat uit een werkboekje en een placemat voor de leerlingen, een poster voor in de klas en een uitgebreide lesbrief voor de docent. De les wordt ondersteund door een presentatie op het digibord met diverse educatieve filmpjes. De materialen die je krijgt toegestuurd zien er mooi uit en de lesbrief is helder van opzet. Je wordt stapsgewijs door de les heen geloodst. Eurowijs is een initiatief van de volksbank en is ontwikkeld om kinderen en jongeren kennis te laten maken met alles wat met geld te maken heeft. De les duurt ongeveer een uur, maar je kunt deze natuurlijk ook opknippen in twee keer een half uur. 

IMG_1684
Allerlei extra’s

Naast de gratis lesmaterialen over de euro die je krijgt toegestuurd, zijn er ook nog allerlei downloads als aanvulling op de geldlessen in de klas. Deze materialen zijn een mooie aanvulling en ook goed bruikbaar naast het werkboekje en de presentatie. De presentatie kun je vinden op hun website (onder FAQ). 

Tot slot hebben de mensen achter Eurowijs in de periode dat de scholen gesloten waren een online les van ongeveer een kwartier gemaakt die je ook gratis op hun website kunt vinden. Ik hoop dat de scholen niet nog een keer dicht moeten, maar het is mooi om deze les dan achter de hand te hebben. 

IMG_1683
Eurowijskids

Wist je dat er ook een pagina speciaal voor kinderen is gemaakt? Een site met allemaal leuke weetjes, leerzame filmpjes, kleurplaten en puzzels zoals een woordzoeker en een escape room. Allemaal mooie materialen om in te zetten in de klas. Voor op de weektaak of als klaarwerk aan het einde van je rekenles. 

Mijn mening

Ik vind de gratis lesmaterialen over de euro van Eurowijs een dikke aanrader. Ik kan me goed voorstellen dat je als school elk jaar voor alle klassen de materialen bestelt. Je hebt dan een leuke, informatieve les met werkboekje en placemat passend bij het niveau van je leerlingen. Ik vind het heel belangrijk dat leerlingen al op jonge leeftijd leren om te gaan met geld en deze materialen zijn een meerwaarde om bewustwording met betrekking tot geld op een laagdrempelige manier te creëren. Daarnaast is het ook erg fijn dat het inzetten van deze les en materialen je als leerkracht heel weinig voorbereidingstijd kost. 

Deze blog is een betaalde samenwerking met Eurowijs

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.