Mijn naam is Joanne Muys en ik ben bijna 20  jaar werkzaam in het onderwijs. Ik ben begonnen in de middenbouw en heb na een paar jaar de overstap gemaakt naar de functie van directeur. Met de komst van mijn tweede kindje, wilde ik graag weer terug voor de klas en sta, ik inmiddels alweer 9 jaar voor groep 8. Dit doe ik nog 2 dagen in de week. De overige dagen werk ik voor mijn eigen bedrijf: juf Joanne en Praktijk de Zeeuwse Knoop

Groep 8 vind ik altijd een bijzonder jaar. Ze komen binnen (over het algemeen) als bedeesde basisschool leerlingen en vertrekken als stoere/trotse pubers naar het voortgezet onderwijs. Ik vind het super om dit hele proces van dichtbij te mogen meemaken.

Naast dat ik veel bezig ben met het bedenken van manieren om mijn onderwijs nog beter te maken, ben ik ook druk bezig met mindset, eigenaarschap, executieve functies, leren leren en exit tickets! Zo heb ik vorig jaar de training “ik leer leren” van Tea Adema gevolgd en heb ik de opleiding kindercoach/opvoedcoach bij Tea Adema gevolgd. Binnen mijn scholengroep heb ik al meerdere keren een workshop executieve functies gegeven en ben ik kartrekker EDI (expliciete directe instructie), Close Reading en Eigenaarschap. Op deze website maak ik je graag deelgenoot van alles wat ik doe.

Mijn vrije tijd verdeel ik tussen mijn gezin, het huishouden en een aantal hobby’s: wandelen, lezen, fotograferen en (moes)tuinieren.