Klik op de link om het bestand te downloaden.

Doelenkaarten rekenen

Doelenkaarten groep 8 Wereld in Getallen (versie 4)

Ik krijg vaak de vraag of ik mijn doelenkaarten rekenen wil delen. Dat doe ik graag. Hieronder kun je de doelenkaarten van 8A en 8B vinden. 

Er zijn veel verschillende manieren om met 8A en 8B te werken. Ikzelf kies er altijd voor om eerst 8A te maken en dan pas 8B. Wel maak ik (a.d.h.v. Cito M8) een bewuste keuze in de volgorde van de thema’s.

Ook de manieren waarop leerkrachten met 8B voor de plusgroep werken, verschilt enorm. Ikzelf laat de leerlingen eerst de basistoets van een thema maken en daarna maken ze de stof van het thema van de plusgroep. Indien nodig geef ik ze soms nog rekenwerk uit het werkboek voor de basisgroep. 

Doelenkaarten WiG groep 8

 

Werken met reflectiestokjes

Hoe evalueer jij de dag met je leerlingen?

Ik probeer hier zoveel mogelijk in te variëren, maar om heel eerlijk te zijn schiet het er ook wel eens een enkele keer bij in. 

Een makkelijke manier is met reflectiestokjes. Zet ze in een bakje op je kast of bureau en je hebt ze dan altijd onder handbereik. Je hebt hiervoor geen voorbereidingstijd nodig, alleen maar 5 minuutjes aan het einde van de dag. 

Je pakt een stokje, leest de vraag voor, geeft de kinderen denktijd en vervolgens laat je een aantal kinderen om de beurt reageren.

Download hier de Reflectiestokjes.

Ontvang elke maand een nieuwsbrief met een leuke weggever en veel inspiratie.
Ik gebruik je gegevens alleen voor deze nieuwsbrief en deel ze niet met derden.
Je kunt je altijd afmelden met de link onderaan de nieuwsbrief.