Review: Jippie! En de onderwaterpiraten – Sanne Rooseboom

Review Jippie! En de Onderwaterpiraten

In Jippie! En de Onderwaterpiraten gaan Super en Max op zoek naar Felix. Ooit was Felix de beste gitarist van het altijd vrolijke land Jippie, maar hij verdween. Nu, elf jaar later, gaan de humeurige prinses Super en haar beste vriend Max naar hem op zoek.

Felix is namelijk de vader van Max, al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet. De laatste keer dat iemand Felix zag, ging hij mee met de Onderwaterpiraten, die op een eiland ver weg in de Diepzee wonen.

Super en Max maken dezelfde reis die Felix ooit maakte, door Jippie en het buurland Grom, de Diepzee op. Zal het ze lukken om Felix te vinden? En ligt het Supers ochtendhumeur of zijn de Onderwaterpiraten echt zo irritant?

Het boek

Kinderen die van Superjuffie boeken houden, zullen deze boeken vast ook geweldig vinden. De illustraties van Annet Schaap zitten vol grapjes en houden je blik vast. Er is zoveel te zien!

Jippie! En de onderwaterpiraten is het derde deel in de serie Jippie! Geschreven door Sanne Rooseboom. Je kent haar misschien ook wel van de serie “Het Ministerie van Oplossingen”. In mijn klas heb ik het eerste deel staan en dat vond ik ook een heel leuk boek om te lezen. Wel heel anders dan dit boek.

Jippie! En de Onderwaterpiraten kan voorgelezen worden aan kinderen vanaf 5 jaar en is zelf te lezen door kinderen vanaf 7 jaar. Afhankelijk van het leesniveau natuurlijk. Ik denk dat het boek het meest in de smaak zal vallen bij 8/9-jarigen.

Mijn mening

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Ik had voor mezelf een leesplanning gemaakt met het aantal bladzijdes dat ik per dag wilde lezen, maar het boek las zo lekker dat ik het veel eerder uit had dan gepland. Een goed teken denk ik zo. Mijn 9-jarige dochter zag het boek en riep meteen dat ze het ook wel wil lezen. Na het schrijven van deze recensie kan ze aan de slag met dit boek!

Ik vind het erg prettig dat het boek een harde kaft heeft en ik ben fan van de illustraties van Annet Schaap. Voor kinderen zal het ook heel fijn zijn dat het boek vrij korte hoofdstukken heeft.

Jippie! En de Onderwaterpiraten is ook goed te lezen als je deel 1 en 2 niet hebt gelezen. Ik denk dat kinderen heel veel lol hebben tijdens het lezen van dit boek. De humor en het originele verhaal en de grappige illustraties zullen kinderen zeker aanspreken.

Jippie! En de Onderwaterpiraten
Lesbrief

Bij Jippie! En de Onderwaterpiraten is ook een lesbrief geschreven. Om het onderwijs te steunen heeft de uitgeverij een lesbrief gemaakt bij dit humeurige sprookje. De lesbrief is geschikt voor groep 4 tot en met 6 en behandelt thema’s als vriendschap, familie en verschillende emoties. Het bevat 10 leuke en leerzame opdrachten over taal, schrijven, tekenen en muziek en is daardoor heel breed inzetbaar. De lesbrief kun je hier downloaden.

Het boek ‘Jippie! En de Onderwaterpiraten’ ontving ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Holkema & Warendorf, onderdeel van uitgever Unieboek | Het Spectrum bv.

Op zoek naar meer boeken voor kinderen van 7 t/m 9 jaar?

Review: De onmogelijke misdaad 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *