Werkbladen rekenen: thema Pasen

 

Momenteel kun je bij onder andere de Hema weer “verstop-eieren” kopen. Deze eieren kun je voor heel veel doeleinden inzetten tijdens je lessen. “Verstop-eieren” zijn plastic eieren die je open kunt maken om er iets in te verstoppen, bijvoorbeeld een som!

In dit bericht deel ik twee activiteiten met je op het gebied van rekenen waarbij je gebruik maakt van deze “verstop-eieren”. Onderaan het bericht kun je de werkbladen bij deze activiteiten downloaden. 

De jacht op het paasei is elk jaar weer een succesnummer in mijn klas, misschien ook wel omdat ik elk jaar mazzel heb gehad met het weer en deze activiteit lekker buiten kon doen. In elk paasei zit een som verstopt. In de rode paaseieren zitten de moeilijkste sommen in de gele paaseieren de makkelijkste sommen. Daarom krijg je voor goed opgeloste sommen uit de rode paaseieren meer punten dan voor goed opgeloste sommen uit de gele paaseieren.

In tweetallen zoeken de leerlingen paaseieren op het schoolplein en hebben dus zelf de keuze wat betreft moeilijkheidsgraad. Het groepje met de meeste punten op het eind wint. Ik mix wel altijd heel bewust sterke en zwakkere rekenaars met elkaar om ook de zwakkere rekenaar plezier aan  deze activiteit te laten beleven. 

Een nieuwe activiteit die ik dit jaar ga uitproberen is: rekenen met paaseieren. In elk paasei zit een getal. Pak 4 paaseieren uit het mandje met paaseieren, schrijf de getallen in de lege paaseieren op je werkblad en voer de bewerkingen die op je werkblad staan uit. Klaar? Leg de paaseieren terug en pak 4 nieuwe paaseieren. 

Klik hier voor het downloaden van de werkbladen:

De jacht op het paasei 

Rekenen met paaseieren 

Ik hoor graag wat jouw leerlingen van de werkbladen vonden!

Ben je op zoek naar meer rekenactiviteiten voor de periode voorafgaand aan Pasen? Klik hier en je komt bij een heel leuk werkboekje. “Wie stal de paaseieren”  is een werkboekje voor Pasen met 5 rekenopdrachten om als klaarwerk in de klas te laten doen!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *