E-learning executieve functies

Schermafbeelding 2020-09-26 om 10.08.48

Bestel nu

Is een e-learning executieve functies iets voor mij? Als leerkracht wil je tegemoetkomen aan de onderwijsbehoeften van je leerlingen. Je wilt in je lessen hier rekening mee houden door effectief les te geven, je pedagogische vaardigheden in te zetten en je vakinhoudelijke kennis toe te passen.

Na aanschaf wordt de e-learning meteen aan jouw account gekoppeld. Je kunt dus direct starten. Inloggen voor je account doe je linksboven op de homepage van jufjoanne.nl

Liever via een factuur betalen? Stuur me dan een mailtje: professionaliseringen@jufjoanne.nl

152,00

Categorieën:
(2 klantbeoordelingen)

E-learning executieve functies

Is een e-learning executieve functies iets voor mij? Als leerkracht wil je tegemoetkomen aan de onderwijsbehoeften van je leerlingen. Je wilt in je lessen hier rekening mee houden door effectief les te geven, je pedagogische vaardigheden in te zetten en je vakinhoudelijke kennis toe te passen. In volle klassen met een bomvol rooster en veel zaken die je aandacht vragen valt dat niet mee. Je ziet leerlingen onder een niveau presteren die je van hen mag verwachten. Ze zijn snel afgeleid, hebben moeite met plannen en organiseren, ze kunnen hun emoties slecht reguleren en lijken soms continu in strijd met zichzelf en hun omgeving. Je leest iets over executieve functies en dan valt het kwartje. Executieve functies zijn belangrijke voorwaarden voor schoolsucces en dan doel je niet alleen op een zo hoog mogelijk schooladvies, maar ook op lekker in je vel zitten en je begrepen voelen door je omgeving. In deze cursus leer ik je over executieve functies, hoe jij als leerkracht executieve functies helpt ontwikkelen bij jouw leerlingen en geef ik je tools in handen om al jouw opgedane kennis in te zetten en te genieten van de ontwikkeling die jouw leerlingen doormaken!

Na de e-learning executieve functies:
 • Kun je uitleggen wat executieve functies zijn;
 • Weet je welke executieve functies er zijn en wat we onder de specifieke executieve functies verstaan;
 • Kun je de relatie tussen de ontwikkeling van executieve functies en schoolsucces beschrijven;
 • Kun je aanpassingen doen in je eigen onderwijspraktijk om bij leerlingen executieve functies te versterken;
 • Kun je signaleren welke executieve functies bij leerlingen nog versterkt kunnen worden;
 • Kun je een plan van aanpak maken om gericht aan specifieke executieve functies bij een leerling of een groepje leerlingen te gaan werken;
 • Weet je welke tools je kunt inzetten om je plan van aanpak te laten slagen.
Tools:
 • Theorie over executieve functies (pdf-vorm om later nog eens door te nemen)
 • Tips
 • Test
 • Checklist
 • Werkbladen
 • Vragenkaarten
Is deze e-learning executieve functies iets voor jou?

Heb jij nog weinig kennis over executieve functies en wil je een gedegen basis om een goede start te maken met het werken aan executieve functies? Dan is deze onlinecursus voor jou een aanrader. In jouw eigen tempo en op momenten die het jou uitkomen volg je deze cursus. Dus geen gehaast na schooltijd om ergens op tijd te zijn of een paar uur reistijd om op de cursusplaats aan te komen. Gewoon lekker in jouw eigen klaslokaal of thuis op de bank. Jouw keuze, jouw moment.

Kort samengevat:
 • De cursus is voor leerkrachten, onderwijsassistenten, intern begeleiders en directeuren van basisscholen;
 • De cursus wordt aangeboden via jufjoanne.nl;
 • De cursus bestaat uit een mix van video’s, werkboekjes en tools om in te zetten in jouw onderwijspraktijk;
 • Wordt in september 2020 gelanceerd.
Je leraar

Joanne Muys is al ruim 20 jaar leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast inspireert ze leerkrachten, ontwikkelt ze leermiddelen voor het basisonderwijs en geeft ze trainingen aan leerkrachten. Juf Joanne is een online platform waar leerkrachten en coaches dagelijks inspiratie vinden voor in hun (onderwijs)praktijk. Onderwerpen lopen uiteen van boeiend onderwijs geven in de klas m.b.v. diverse werkvormen tot leren zichtbaar maken en het versterken van de vaardigheden op leergebieden. Joanne is in het verleden directeur van een basisschool geweest en heeft daarnaast ook haar papieren voor intern begeleider.

Cursus curriculum
 1. Wat zijn executieve functies?
 2. Respons-inhibitie
 3. Werkgeheugen
 4. Emotieregulatie
 5. Volgehouden aandacht
 6. Taakinitiatie
 7. Planning/prioritering
 8. Organisatie
 9. Timemanagement
 10. Doelgericht gedrag
 11. Flexibiliteit
 12. Metacognitie
 13. Relatie executieve functies en schoolsucces
 14. Aanpassingen in de onderwijspraktijk
 15. Signaleren
 16. Plan van aanpak
 17. Tools om in te zetten

2 beoordelingen voor E-learning executieve functies

 1. Isis P. (geverifieerde eigenaar)

 2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.