Project het oude Egypte

cover-project-het-oude-egypte

Bestel nu

Let op: je ontvangt dit document uitsluitend digitaal.

5,25

Project het oude Egypte

Speciaal voor de Kinderboekenweek ontwikkelde ik dit project, maar dit leermiddel is ook inzetbaar na de Kinderboekenweek. Je kunt hier dus vele jaren gebruik van maken!

Het project bestaat uit twee delen:

  • een werkboekje voor de leerlingen met o.a. kruiswoordpuzzel, woordzoeker, doolhof, Egyptisch rekenen en nog meer.
  • een opdrachtenbundel met 5 verschillende opdrachten: maak een cartouche, maak een piramide. een verhaal schrijven, een ansichtkaart versturen en een informatief boekje maken over Egypte.

Uitgebreidere uitleg opdrachtenbundel:

  1. Maak een cartouche: Dit is een opdracht waarbij de leerlingen een schrijfopdracht krijgen, hun eigen naam in hiërogliefen schrijven en de cartouche in elkaar knutselen waardoor deze kan staan.
  2. Maak een piramide over een boek: format voor een papieren piramide. Op zijde 1 komt een afbeelding van een boek, op zijde 2 schrijven ze een korte samenvatting over het boek, op zijde 3 komt een afbeelding van de schrijver en op zijde 4 schrijven ze hun mening over het boek.
  3. Een verhaal schrijven: format waarop leerlingen een verhaal schrijven dat zich afspeelt in het oude Egypte.
  4. Een ansichtkaart versturen: format voor een ansichtkaart. Na dubbelzijdig afdrukken kunnen leerlingen aan de ene kant een tekening maken en aan de andere kant tekst schrijven.
  5. Informatief boekje maken over Egypte: leerlingen maken stapsgewijs een informatief boekje over het oude Egypte. Dit boekje heeft de vorm van een masker.

Na aanschaf ontvang je het leermiddel als download in je mailbox.

Lees ook de algemene voorwaarden die bij dit leermiddel zijn gevoegd.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.