5 minuten Engels

5 minuten Engels

Bij geen enkel vak volg ik klakkeloos de methode van A tot Z. Vaak pas ik dingen aan, verander ik de volgorde of voeg ik dingen toe. Zo ook het vak Engels. Om mijn leerlingen uit te dagen Engels te spreken en hun woordenschat te vergroten heb ik 5 minuten Engels kaartjes gemaakt.

5 minuten Engels

Je kunt de kaartjes op verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld als warming-up of afsluiting van je les Engels. Je kunt ook dagelijks een kaartje pakken en de laatste 5 minuten van de dag vullen met Engels. Ten slotte kun je de kaartjes natuurlijk ook incidenteel inzetten als je eens tijd over hebt. Leerlingen kun je individueel of in groepjes mee laten doen. Dat is afhankelijk van het niveau of van het kaartje dat je pakt. 

De verschillende soorten kaartjes 

 • Kaartje 1: give me 5
  Laat leerlingen alleen of in hun tafelgroepje bij elke vraag 5 antwoorden opschrijven. Bijvoorbeeld op hun wisbordje of op een placemat. 
 • Kaartje 2: Questions about your day
  Laat leerlingen de vragen beantwoorden en daag ze uit om dit in een hele zin te doen.
 • Kaartje 3: How many things can you think of that…
  Dit kaartje zou ik leerlingen in tweetallen laten doen. Let er wel op dat ze Engels spreken!
 • Kaartje 4: Would you rather…? Why?
  Verdeel de klas in twee delen en laat leerlingen steeds naar de hoek lopen die bij hun voorkeur past. Geef steeds enkele leerlingen de beurt om hun keuze toe te lichten.
 • Kaartje 5: This… or that…
  Zie kaartje 4. 
 • Kaartje 6: Simon says
  Een leuke energizer! Laat leerlingen staan en de opdrachten uitvoeren.

Ik ben benieuwd of jij de 5 minuten kaartjes Engels gaat inzetten!

5 minuten Engels

Gebruik de kaartjes om met de hele groep te oefenen met Engels. Dit kan elke dag en kost maar een paar minuten. Ook leuk voor de groepsvorming!

5 minuten Engels

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.