Bij mij thuis

werkboekje bij mij thuis Kinderboekenweek 2023

Bij mij thuis is het thema van de Kinderboekenweek die van 4 tot en met 15 oktober gehouden wordt. 

Waarom er elk jaar een Kinderboekenweek wordt gehouden

De Kinderboekenweek wordt gehouden om het belang van lezen en kinderboeken te benadrukken en kinderen aan te moedigen om te lezen. Het doel is om kinderen te laten ontdekken dat lezen leuk is en om hun leesvaardigheid en fantasie te stimuleren. Daarnaast wil de Kinderboekenweek ook de aandacht vestigen op de kwaliteit van kinderboeken en het werk van kinderboekenschrijvers en -illustratoren. Het is een gelegenheid voor scholen, bibliotheken en boekhandels om speciale activiteiten te organiseren die het leesplezier en de betrokkenheid bij kinderboeken vergroten.

Bij mij thuis

Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is Bij mij thuis. Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten.  Tijdens de Kinderboekenweek kun je op deze manier op een laagdrempelige manier bij de leerlingen achter de voordeur kijken. Welke gewoontes en tradities houden leerlingen thuis in ere? Benieuwd naar de thematitels? Hier vind je een overzicht van alle thematitels.

Werkboekje bij mij thuis

Speciaal voor de Kinderboekenweek maakte ik ook dit jaar weer een werkboekje. Bij mij thuis is een werkboekje met 9 verschillende opdrachten: vind je weg door  het doolhof, speel het alfabetspel. ontwerp jouw eigen boek, schrijf een verhaal, los de woordzoeker op, welke titels vind je in deze rebussen, pitch jouw boek, ontrafel de geheimschriften en tot slot een quiz om de kennis te testen. 

Download hieronder het boekje over de Kinderboekenweek!

Werkboekje bij mij thuis Kinderboekenweek

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.