Digitale geletterdheid aanpakken met Basicly.co

Wat is nu precies digitale geletterdheid? Basicly.co snapt dat je als leerkracht daar best wat vragen over kunt hebben. Daarom willen zij het leerkrachten zo makkelijk mogelijk maken om met digitale geletterdheid aan de slag te kunnen gaan. Hoe je digitale geletterdheid kunt aanpakken met Basicly.co lees je verder in mijn blog.

Basicly.co
Wat is Basicly.co?

Basicly.co is een compleet nieuw platform waar zowel leerkrachten als leerlingen digitale vaardigheden kunnen leren. Basoicly.co zet de leerkracht centraal en doet er alles aan om met goed lesmateriaal de leerkracht te ondersteunen op het gebied van digitale geletterdheid. Op hun website kun je makkelijk je weg vinden naar lessen, leerlijnen en leerpaden. Er zijn instructievideo’s voor jou als leerkracht en voor je leerlingen klaar.

Ik vind het ook heel mooi dat zij een compleet pakket hebben voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Basicly.co
Hoe kun je Basicly.co inzetten op school?

Wil je als leerkracht jouw eigen vaardigheden verbeteren dan kun je met behulp van korte video’s en opdrachten alles leren over programmeren, ontwerpen en digitale geletterdheid.  Dit kun je natuurlijk ook samen met je hele schoolteam of bouw doen en dit in een vergadering samen voorbereiden of samen de resultaten bekijken. Door de “kracht van samen”, kom je toch verder dan alleen.

Als leerkracht kun je een klas aanmaken en eenvoudig leerpaden toewijzen aan je klas. Dit kan zijn van het maken van een presentatie tot het bewerken van een video. Deze lessen kunnen de leerlingen grotendeels zelfstandig doorlopen.

Basicly.co
Wat kost Basicly.co?

Basicly.co kent twee varianten: een gratis en een betaald account. Het is het streven van Basicly dat elke leerkracht structureel aan de slag moet kunnen gaan met digitale geletterdheid. Daarom is er een gratis account waar iedereen mee aan de slag kan. Binnen dit abonnement kunnen leerkrachten met gratis lesmateriaal hun eigen digitale vaardigheden verbeteren en die van hun leerlingen.

Waarom zou ik dan voor een betaald abonnement kiezen als ik met een gratis abonnement al zoveel kan? Wil je nu als school, ICT-er of scholengroep een complete doorgaande leerlijn digitale geletterdheid gaan implementeren dan zou ik zeker gaan voor het betaalde abonnement. Met dit abonnement krijg je onder andere inzicht in de leerdoelen, kun je individuele leerling accounts maken en nog meer.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Basicly.co

Klik hier om naar de website te gaan.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *