Het vakantie vragenspel

het vakantie vragenspel

Elke maandag een maandagmorgen kring met steeds dezelfde kinderen die vertellen en steeds dezelfde verhalen die verteld worden. Kinderen die gesport hebben, kinderen die naar opa en oma zijn geweest, kinderen die iets gebakken hebben of bij een vriendje hebben gelogeerd. Je kunt bijna een afvinklijst ernaast leggen.  Dat moet anders kunnen. Zeker na een vakantie van twee weken. Als variant op de vaak gebruikte “zoek iemand die” maakte ik het vakantie vragenspel. Door de universele vragen na elke vakantie in te zetten. 

Het vakantie vragenspel 

Dit spel is heel makkelijk in te zetten en als je het lamineert of netjes opbergt, kun je het na elke vakantie inzetten. Na elke vakantie? Misschien dat je wat meer variatie wilt, maar de vragen zijn na elke vakantie in te zetten en zijn dus niet seizoens- of vakantie afhankelijk! Het spel is een leuke manier om het ijs weer even te breken na een vakantie en leerlingen op hun gemak te stellen. Daarnaast oefenen de leerlingen met hun communicatieve vaardigheden en persoonlijke expressie. Tot slot bevordert het spel een gevoel van gemeenschap en verbondenheid binnen de klas, omdat leerlingen meer over elkaar te weten komen en hun ervaringen delen.

Het vakantie vragenspel

Print het blad op A4 of A3 formaat uit. Verdeel de klas in groepjes van ongeveer 4 leerlingen. Geef elke leerling een pion en elk groepje een dobbelsteen. 

Wie komt er als eerste bij de finish en heeft gewonnen? Tijdens het spelen, beantwoorden de leerlingen vragen over hun vakantie.. 

Veel plezier met het vakantie vragenspel!

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.