Koningsdag: bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord

Koningsdag

Doet jouw school mee met de Koningsspelen als voorloper van Koningsdag? Wij doen dit schooljaar niet mee. De reden? Geen schoolplein. Op dit moment worden onze schoolpleinen vernieuwd en hebben wij tijdens de Koningsspelen geen buitenruimte tot onze beschikking. Daarom richtten wij deze dag anders in. Zo mengen we de groepen 1 tot en met 8 voor  onze oranje ateliers. In aanloop naar Koningsdag vind ik het altijd wel leuk om een aantal lessen een beetje aan te kleden. 

Werkwoordspelling met een oranje tintje

Mijn leerlingen blijven werkwoordspelling een lastig dingetje vinden. Daarom staat er wekelijks een extra les op het programma. In aanloop naar Koningsdag leek het me leuk dit weer eens op een bewegend leren manier te doen. Ik heb 24 werkwoorden op kroontjes getypt. Deze heb ik vervolgens uitgeknipt en gelamineerd. Kost wat extra tijd, maar zorgt ervoor dat ik het volgend jaar ook weer kan gebruiken. De leerlingen krijgen en werkblad met 24 zinnen waarin ze steeds het werkwoord als bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord in een zin moeten noteren. Nu nog een moment en een plek vinden voor deze activiteit!

Koningsdag: bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord

Print de papieren uit, knip de kronen uit en lamineer deze eventueel. Hang de kroontjes verspreid over het schoolplein op. Of bij slecht weer in de school. 

Geef alle leerlingen het werkblad. De leerlingen lopen langs de kroontjes en noteren het bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord in de zin. 

Veel plezier met deze activiteit!

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.