Mijn toekomstdromen

“Mijn toekomstdromen” is er in een versie voor schooljaar 2022-2023 en 2023-2024. In het document vind je een voorkant voor groep 4, 5, 6, 7, en 8. 

Zo richting het eind van het schooljaar ga ik met groep 8 dromen over de toekomst. Ze staan op de drempel van het voortgezet onderwijs en zijn klaar voor een nieuwe stap, maar welke dromen heb je voor later? Wie zou jij willen ontmoeten? Welke plekken zou jij willen ontdekken? Al schrijvend beantwoorden de leerlingen zo 6 verschillende vragen en knutselen deze verhaaltjes tot een 3D luchtballon.

Sinds dit schooljaar werken wij met de methode Staal taal en wat is het laatste thema van groep 8? Juist! Toekomst! Wat is er dan leuker dan deze schrijf/knutselopdracht te gebruiken!

In de download hieronder vind je de werkbladen en een uitleg:

0 reacties

  1. Hallo Eva,

   Natuurlijk wil ik dit werkblad voor je aanpassen. Ik doe dit volgende week en zal het dan bij de groep 8 versie op mijn site plaatsen.

   Veel plezier alvast met deze activiteit!

   Groeten, Joanne

 1. Hoi Joanne,
  Ik wil graag de toekomstdromen voor groep 8 downloaden, maar ik kom daardoor steeds op een andere plek op jouw site. De andere toekomstdromen kan ik wel downloaden. Kun je die van groep 8 ook toevoegen?

  Groetjes Anouk

 2. Hey Joanne!
  Wat een leuke website!
  En wat een leuk idee, die toekomstballonnen!
  Ik wil dit heel graag maken met mijn 25 pubers!
  Alleen werk ik in België, zie je het zitten om eentje te maken met ‘6de leerjaar’ erop i.p.v. ‘groep 8’?
  Alvast ont-zet-tend bedankt!

  Groetjes
  Karen

 3. Hi Joanne,

  Heb je ook al een exemplaar voor 2020-2021?
  Ik wil jouw format graag dinsdag 7 juli tijdens ons wisselmoment gebruiken.

  Groetjes Judith

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.