Review: de beweegpot ~ buitenspelen

beweegpot

Na het succes van de beweegpot voor binnen is er nu ook een speciale versie voor buiten!

De beweegpot

Al eerder schreef ik een review over de beweegpot voor binnen. Dit is een glazen pot met daarin 56 kaartjes met makkelijk te organiseren (korte) energizers voor in de klas. Het doel van De Beweegpot is om de spanningsboog te doorbreken op momenten van onrust of concentratieverlies. Nu is er ook een versie voor buiten. In deze versie zitten 46 kaartjes. De spelletjes kun je het best met wat grotere groepen spelen. 

Wanneer gebruik je de kaartjes?

Elke pauze waren er wel leerlingen die zich verveelden. Ze hingen een beetje rond in de pauze en wilden soms liever zelfs binnen blijven. Nu met de beweegpot voor buiten hoeft dat niet meer. Aan het begin van de pauze worden in de klas enkele kaartjes gekozen en daarmee gaan de leerlingen naar buiten. Geheel vrijblijvend en in wisselende samenstelling worden de kaartjes ingezet. Je kunt ook als klassikaal tussendoortje even naar buiten gaan met je groep en dan een spel spelen. Ook zijn er zat kaartjes die je als warming-up of afsluiting van je gymles in kunt zetten. 

Mijn mening

Ik vind het erg fijn om snel een energizer te kunnen organiseren en niet eerst na te moeten denken over wat ik dan zou willen doen. Door de grote hoeveelheid kaartjes is er ook voldoende variatie. Ik heb zowel de pot voor binnen als voor buiten en ik ben er erg blij mee. De beweegpot is makkelijk in gebruik en zorgt voor enthousiaste leerlingen. Wat wil je als juf nog meer?

Hartelijk bedankt De Beweegpot voor het toesturen van deze gave pot met kaartjes! #samenwerking #affiliate 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.