Review: De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen

de waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen

Andy en Terry bouwen voor de laatste keer dertien nieuwe verdiepingen! Er is nu een elektrische-ponystal, een LAWAAIverdieping en een gekkokamer in de waanzinnige boomhut. De vrienden worden achternagezeten door een leerplichtambtenaar. Kunnen ze die ontwijken, ondertussen hun lastige dubbelgangers uit de spiegelhal verslaan én hun boek op tijd afwerken? Je leest en ziet het allemaal in “De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen”.

Aantal sterren:
4/5

De serie

In deel 1 bouwden Andy en Terry 13 verdiepingen van een boomhut. Inmiddels zijn we bij deel 13. Het laatste deel en is dus de waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen een feit. Elke verdieping is uniek en niet te vergelijken met een andere verdieping. Hoe het bouwtechnisch allemaal kan, blijft een groot raadsel. Creatief is het absoluut. Door de vele tekeningen en cartooneske kreten valt er op elke pagina ontzettend veel te zien. Dit zorgt voor uren kijk- en leesplezier. 

De tekeningen

Tja die tekeningen, ik had het er net al over. Ook in De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen stelen ze weer de show. Maar zonder de fantastische verhalen zeggen de tekeningen je helemaal niets. Dat is dan ook de kracht van dit bijzondere duo. Andy Griffiths en Terry Denton vullen elkaar als schrijver en illustrator fantastisch aan. Maar even terug naar de kracht van die tekeningen. Het zijn soms ontzettende drukke en zelfs wel hysterische illustraties, die bomvol met details zitten. Je weet gewoon niet waar je moet beginnen met kijken. 

Mijn mening

Ik heb genoten van dit laatste deel van de Waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen. De boeken van deze serie zorgen bij heel veel kinderen voor leesplezier en staan bol van de humor. Doordat deze boeken in de klassenbibliotheek staan is er meer variatie en liggen ze vaker in een laatje dan dat leerlingen ze uit de kast kunnen vissen. Je hebt naast de korte stukken tekst zoveel te bekijken dat het bijna niet meer als lezen aanvoelt. Voor kinderen of eigenlijk iedereen die gek is op grappige/hilarische verhalen zijn deze waanzinnige boomhut boeken een absolute aanrader. Als leerlingen plezier krijgen door het lezen van deze serie en daardoor meer gaan lezen, dan ben ik een meer dan tevreden juf!

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Hartelijk dank Uitgeverij Lannoo voor het toezenden van dit boek. Deze pagina bevat affiliatie links, het gebruik van de link kost je niets extra, maar helpt mij met de kosten voor deze site.

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.