Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand

Review: het dierenvriendenboek

dierenvriendenboek

In dit dierenvriendenboek hebben 75 dierentuinbewoners hun feiten voor je op een rijtje gezet. Lees over hun superkrachten en geheime wapens, over wat ze eten en door wie ze opgegeten worden, over hun grootte, gewicht, snelheid, soort – en over de bijzondere dingen waarvan ze vinden dat je die écht nog moet weten. 

Gi-Ga-Groen!

In oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Gi-Ga-Groen! Het dierenvriendenboek past perfect bij dit thema waar kinderboeken rondom dieren en natuur centraal staan. Een fantastisch thema waar kinderen en volwassenen van zullen gaan genieten. 

Encyclopedie per werelddeel 

Het dierenvriendenboek is te lezen als een encyclopedie. De 75 dierentuinbewoners zijn ingeleid per werelddeel. Zo start de reis in Noord-Amerika. Elke pagina heeft eenzelfde opbouw. Een prachtige tekening van het dier met een soort paspoort met feitjes. Daarna beantwoordt het dier een aantal vragen: mijn lievelingseten, ik word opgegeten door, mijn topsnelheid, zo leef ik. mijn geheime wapen, mijn superkracht, mijn grootste bedreiging en dit moet je echt nog van me weten. Leuk detail zijn de pootafdrukken op elke pagina. Achterin het boek lees je nog over natuurbehoud, wat je als mens kunt doen en een verklarende woordenlijst. 

De G van genieten!

De prachtige tekeningen zijn een lust voor het oog. Op de een of andere manier kijken alle dieren schattig uit hun ogen. Wat een talent heeft Marieke ten Berge! Daarnaast zijn de verhaaltjes door Jesse Goossens met een ontzettend leuke tone of Voice geschreven. Elke diertje vertelt vanuit de ik-vorm. Zo vertelt de poolvos: “Ik kan op één dag wel 155 kilometer afleggen om voedsel te vinden. Om voedsel te vinden, volg ik soms ijsberen. Ik kan geweldig ruiken en horen: prooien hoor ik zelfs onder sneeuw bewegen, en een karkas ruik ik als de wind goed staat op wel 40 kilometer afstand!” Het dierenvriendenboek is zo een prachtig naslagwerk om meer te leren over dieren.  

Hartelijk dank Uitgeverij Lemniscaat voor het toezenden van dit prachtige vriendenboek! #samenwerking

Geef een antwoord

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.