Review: Het Nebula-mysterie (Explorer Academy 1) – Trudy Trueit

Vorige week ontving ik een pakketje van National Geographic Junior  met daarin twee boeken. Explorer Academy deel 1 en 2. De boeken zien er mooi uit, ze hebben een harde kaft (vind ik altijd heel fijn) en hebben een gave tekening op de voorkant. Leuk aan dit boek vind ik ook dat het over een 12-jarige jongen gaat. Ik denk dat dit leerlingen uit mijn groep 8 zeker aan zal spreken. De achterkant van het boek maakte mij meteen nieuwsgierig en ik denk dat kinderen na het lezen van de achterkant ook zin hebben om te gaan lezen. 

Houd je ogen open voor geheime symbolen, codes en puzzels in dit boek!

Het verhaal 

Avontuur, gevaar en een spannende missie rond de wereld. Dat staat de twaalfjarige Cruz te wachten als hij aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begint. Kinderen van over de hele wereld worden er opgeleid tot buitengewone Explorers. Maar voor Cruz staat er meer op het spel…

Niet lang nadat hij op de Explorer Academy aankomt, ontdekt hij dat zijn familie een mysterieus verleden heeft in een geheime afdeling van de National Geographic Society. Een verleden dat zijn toekomst in gevaar kan brengen. Terwijl hij codes moet ontcijferen, aan school werkt, nieuwe vrienden maakt en op expeditie gaat, blijft Cruz zich één ding afvragen: wie zit er achter hem aan… en waarom?

explorer academy
Mijn mening over het boek

Ik moet er altijd even in komen als ik in een nieuw boek begin en dat was met dit boek niet anders. Je moet even de hoofdpersonen leren kennen en wennen aan de schrijfstijl, maar al heel snel merkte ik dat ik zo in het boek zat, dat ik het niet meer weg kon leggen. 

Cruz maakt een nieuwe start op een school en ik denk dat extra leuk is voor groep 8 leerlingen die na dit schooljaar ook een nieuwe start gaan maken op een school. Daarnaast is de school van Cruz natuurlijk heel bijzonder en speelt het zich een stukje verder in de toekomst af met alle nieuwe technologieën. Technologieën die nu  in ontwikkeling zijn, maar waar we nu nog niet dagelijks mee in contact komen. Denk aan auto’s die rijden zonder chauffeur erin en 4D-printers. 

Gelukkig zit er ook een realistischere kant aan het boek. Het leren kennen van nieuwe klasgenoten en het maken van nieuwe vrienden.  

Zo richting het eind van het boek, werd ik al nieuwsgierig naar deel 2. Dat vind ik altijd een goed teken! Gelukkig heb ik deze al in mijn bezit. Ook over dit boek zal ik binnenkort een review schrijven. 

Op de achterkant van het boek staat dat het geschreven is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar, maar zelf vind ik dat het eerder geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar. Er zitten best wat moeilijke woorden in en het is af en toe best spannend. 

Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan met Cruz, Emmett, Sailor en Lani! Deel 2 heeft als titel De veer van de valk en is dit najaar verschenen. Deel 3 verschijnt voorjaar 2020. 

Neem ook eens een kijkje op de website die bij de serie hoort: Explorer Academy

Tags: No tags

3 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *