Review: Zeeboek

zeeboek

Zeeboek is een boek over alles in de oceaan: van anemoon tot zeeschildpad. Duik in het diepe en ontdek wie er in onze oceanen wonen. Wat leeft er allemaal onder water? Waarom is de zee zo belangrijk? Welke problemen geeft plastic? Waarom hebben zeedieren hulp nodig? En wat kun jij doen om te helpen?

De zee is het grootste leefgebied op aarde en huisvest veel levende wezens. Het zeeleven behelst alle dieren en planten die in de zee wonen.

Zelfs als je het niet kunt zien, is er leven in de zee. Een enkel drupje zeewater bevat duizenden kleine, drijvende planten, dieren en andere microscopisch kleine wezens die we plankton noemen.

Het boek

Het Zeeboek is een boek dat de zee laat zien in al zijn verscheidenheid: vissen, reptielen, zoogdieren, ongewervelde dieren, plankton en nog veel meer! 
Het boek staat boordevol weetjes over alle soorten zeedieren en is prachtig geïllustreerd. In het boek vind je ook actuele thema’s als: bescherming van de koraalriffen, recycling en de problemen van plastic soep.

Mijn mening

Ik vind het een prachtig, informatief prentenboek. De kleuren en de tekeningen zijn schitterend en bieden uren aan kijkplezier voor kinderen van alle leeftijden. Of je het boek nu wilt voorlezen aan je kleuter of het is een leerling uit de middenbouw die het zelf leest. Allemaal zullen ze het een prachtig boek vinden.

Over de auteur

Charlotte Milner doet wat ze leuk vindt: boeken maken met speelse tekeningen om jonge lezers iets bij te brengen. Charlotte heeft illustratietechnieken gestudeerd. Tijdens deze studie ontdekte ze dat prentenboeken een uitstekende manier zijn om belangrijke onderwerpen tot leven te brengen. Ze heeft ook een boek gemaakt over Bijen. In het Bijenboek verkent ze de wereld van de bijen en hoe ze een cruciale rol spelen in ons ecosysteem.

Bedankt uitgeverij Fontaine voor het toesturen van dit mooie boek!

Ben jij ook dol op informatieve boeken? 

Lees dan ook deze review:

Van Albatros tot Zebra

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *