Werkwoordspelling Pasen

Werkwoordspelling Pasen, weer eens een andere manier om te oefenen. Met de paaseitjes veilig opgeborgen in een kastje in de keuken en het zonnetje op de ramen kwam er ineens een idee voor een download naar boven borrelen. Ideaal om met de klas te doen op de dag van de Paasviering, maar eerder mag natuurlijk ook!

Werkwoordspelling blijft lastig

Ik merk bij veel van mijn leerlingen dat ze werkwoordspelling lastig blijven vinden. Vaak komt dit doordat ze niet de moeite nemen om de stappen nauwkeurig te volgen. Dat is een van de redenen dat het bij ons extra op het rooster staat. Opzoekschrift met ’t ex-kofschip erbij en elke zin stapsgewijs bekijken: welke tijd, welke vorm. Werkwoordspelling vereist herhaling om het goed te leren. Blijf regelmatig oefenen en herhalen, zodat de regels en uitzonderingen goed worden onthouden. Bewegend leren werkwoordspelling Pasen is een mooie aanvulling op de vele lessen in de klas. 

Werkwoordspelling Pasen

Knip de paaseieren uit, hang ze op (het liefst lekker buiten!) en laat de leerlingen de juiste vorm van het werkwoord bij de zin noteren. Veel plezier met Werkwoordspelling Pasen!

Werkwoordspelling Pasen

Algoritmen internaliseren 

Op de site van het SLO valt te lezen dat de leerkracht veel aandacht besteedt aan instructie en oefening van de werkwoordspelling. Op deze manier leren leerlingen de algoritmen van de werkwoordspelling te internaliseren. De manier waarop die oefening plaatsvindt wordt gelukkig niet beschreven. Daar ben je als leerkracht vrij in. Wat wel belangrijk is, is dat er voldoende variatie is in de aangeboden oefeningen en dat er een goede opbouw in zit. De opbouw in werkwoordspelling Pasen is dat er een versie is waarin alleen tegenwoordige tijd, verleden tijd en voltooid deelwoord gevraagd wordt. In de tweede versie komen het tegenwoordig deelwoord en het bijvoeglijk gebruikt werkwoord er ook nog bij. Zo kun je op deze manier makkelijk differentiëren tussen groep 7 en 8 of tussen leerlingen met een eigen leerlijn en de andere leerlingen in je groep. 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.