Zentangle kerst

De laatste drukke week voor de kerstvakantie is aangebroken. De kinderen zijn moe en versleten en ook de leerkrachten tellen af tot de kerstvakantie. Alleen lijkt het wel of de to do list van deze juf alleen maar langer wordt :). Toch wil ik nog even creatief voor kerst zijn met mijn klas. 

Zelf vind ik handletteren en lekker doodlen heerlijk om te doen en ik merk dat deze klas hier ook erg van kan genieten. Toen dacht ik aan een zentangle. 

Wat is zentangle?

Zentangle® is een Amerikaanse methode om via het tekenen van patronen concentratie, ontspanning en creativiteit te stimuleren. Op een kaartje van 9 bij 9 centimeter maak je een vlakverdeling. Binnen deze vlakken teken je met pen gestructureerde patronen, lijn voor lijn.

Maar ik wilde het in het kerstsfeertje:

Hoe begin ik?

Het gaat bij zentangles om simpele, herhalende lijnen. Je kunt daardoor abstracte kunst maken. Een tekening is opgebouwd uit eenvoudige lijnen die patronen vormen. Je tekent de lijnen en herhalingen heel bewust en nauwkeurig, waardoor je je volle aandacht bij de tekening houdt en dus geen kans hebt om met je gedachten af te dwalen.

Wat heb je hiervoor nodig?
  • zwarte pennen of stiften 
  • voorbeelden 
  • kaartjes van 9 bij 9 cm 
  • download 

Ga jij nog creatief aan de slag voor kerst met je klas?

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *