Bloghop Kinderboekenweek 2020

bloghop

Deze bloghop wordt je aangeboden door: Onderwijswereld-PO, Lessen van Lisa, Juffrouw Femke, Juf Julie en JufJoanne.nl. Speciaal voor de Kinderboekenweek hebben wij een toffe winactie georganiseerd.

Wat is een Bloghop?

Met een bloghop “hop” je van blog naar blog. In het kader van de Kinderboekenweek die 30 september start organiseren wij een Bloghop. Op onze websites vind je een puzzel, spel of verhaal waar een woord uit komt. De woorden van alle puzzels samen vormen een zin. Als je alle puzzels opgelost hebt, dan stuur je de zin in op de post van Onderwijswereld-PO. 30 september wordt de winnaar bekend gemaakt.

Zal ik mezelf even voorstellen?

Voor wie via de bloghop voor het eerst op JufJoanne.nl komt, stel ik mezelf even voor. Ik ben Joanne Muys, al meer dan 20 jaar leerkracht in de bovenbouw van het basisonderwijs en sinds 1,5 jaar ben ik ook blogger, ontwikkel ik leermiddelen waar ik veel liefde, tijd en energie in steek en heb ik online professionaliseringen georganiseerd rondom Executieve Functies. Ik ben getrouwd met Jan Pieter en mama van Sem (’09) en Eva (’10).

Kinderboekenweek 2020

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek “En toen?”. Met dit thema gaan we terug in de tijd. Ik vind dit een heerlijk thema. Je kunt zoveel kanten op! Ga je aan de slag over ridders en kastelen? Of ga je liever naar de Hunebedden? Ikzelf ga aan de slag met het thema het oude Egypte. Ik denk dat dit mijn leerlingen in groep 5 enorm zal aanspreken. De puzzel die ik heb gemaakt staat dan ook in het teken van de geschiedenis. Reis je mee terug in de tijd?

De puzzel

Deze opdracht kun je als leerkracht zelf oplossen, maar je kunt er ook voor kiezen om je bovenbouwleerlingen de puzzel te laten oplossen. De keuze is aan jou. Download het bestand hieronder en ik wens je veel succes met de puzzel!!

Opgelost?

Als je de puzzel bij deze blog hebt opgelost, dan kun je doorgaan naar de website van Onderwijswereld-PO voor het volgende stukje van de zin. Veel succes met puzzelen en met deze bloghop!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.