Boekpromotie maar dan anders…

Mijn zoon heeft binnenkort zijn boekbespreking over het boek “De zee kwam door de brievenbus”. Een schitterend boek om te lezen. Selma Noort heeft hier niet voor niets de Thea Beckmanprijs 2016 mee gewonnen. Ook is het in 2016 met een Vlag en Wimpel bekroond door de Griffeljury.

Hij moet ook drie voorwerpen meenemen die bij het boek passen. Dat vond hij best lastig. Hij kwam eerst niet verder dan een dakpan en een brievenbus. Toen kwam ik op Instagram “the exploding box” tegen en kregen we het idee dit te maken voor zijn boekbespreking. 

Het geheel is vrij simpel te maken. 

Wij kozen voor zwart papier (120 grams) van 30 bij 30 cm. Dit vouwden we in 9 vakken. Aan elke kant knipten we 1 vouw in tot het middelste vak. Op de 8 vakken plakten we informatie (80 grams papier) en in het middelste vak plakten we de voorkant van het boek (geprint op 120 grams papier), maar dan met een plakstrook zodat het leuk rechtop staat. 

Het deksel maakten we van een zwart vierkant van 14 bij 14 cm. We vouwden een rand van 2 cm rondom de bovenkant van het deksel en knipten en plakten dit tot een deksel. 

 

Succes verzekerd!

Hier kun je de template downloaden (deze is in powerpoint):

exploderende-box-template

0 reacties

  1. Ik heb deze doos gebruikt bij het project landen. Ze moesten allerlei wetenswaardigheden van het land in ieder vakje schrijven. Na de taal met enkele woorden in die taal, bevolking, eten, vlag, en middenin een item uit dit land bijv Frankrijk eifeltoren. Dit moesten ze de andere klasgenoten presenteren.

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.