De grote Hemelrijders-reddingsactie

De grote Hemelrijders-reddingsactie

8 codewoorden 

Tien jaar geleden debuteerde Michael Reefs als kinderboekenschrijver met het eerste deel van de Biebbende! Speciaal voor deze gelegenheid bedacht hij “De grote Hemelrijders-reddingsactie”. Weet jij de 8 codewoorden te vinden en zo de Hemelrijder uit zijn schilderij te bevrijden? In dit blog kun je alweer het vijfde codewoord vinden. Maandag 17 april kun je alle codewoorden die je verzameld hebt op deze site invullen en zo kans maken op een fantastisch boekenpakket. Op de foto rechts kun je zien wie er allemaal mee doen. Ik wens je veel succes met het vinden van alle codewoorden! 
Ik ben benieuwd of jij de Hemelrijder weet te bevrijden!

De grote Hemelrijders-reddingsactie

De biebbende

Mocht je nog niet goed weten waar de biebbende over gaat, lees dan gerust verder! De biebbende is een serie over vijf kinderen en een eeuwenoud lot en het eerste deel staat in het teken van de grote Hemelrijders-reddingsactie. In de catacomben van het oude kasteel in het dorpje Zuidbaai sluimert namelijk een eeuwenoud geheim. Als het kasteel wordt afgebroken om op die plek een bibliotheek te bouwen, ontdekken vijf kinderen welk gevaar zich daar schuilhoudt. Dan nemen Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie de zware taak op zich om Zuidbaai van de ondergang te redden en richten ze de Bieb-bende op. Ze sluiten een verbond om de Hemelrijders te bevrijden, al is het met gevaar voor eigen leven. In een meeslepende race tegen de klok moeten de kinderen het beste uit zichzelf halen om de Man met de Bijl op afstand te houden. Zal het hen lukken?

De schrijver

Ik ben groot fan van deze schrijver en heb dan ook al vele titels van hem gelezen. Alleen de biebbende was er op de een of andere manier niet van gekomen. Wat ik zo ontzettend tof vind aan de schrijfstijl van Michael is hoe hij de spanning weet op te bouwen. Hij weet zijn personages boven zichzelf uit te laten stijgen en laat vooral ook de menselijke kant van zijn personages zien. Het is niet erg om bang te zijn of om iets niet te durven. Als je maar omringd bent door vrienden, dan kun je alles aan. Ook in De grote Hemelrijders-reddingsactie gaat niet alles goed. Zo komt Luca ernstig in de problemen en willen haar ouders haar naar een internaat sturen. Op school denken haar klasgenoten dat ze niet helemaal spoort en ze voelt zich alleen op haar gemak met haar kameraden van de Bieb-bende. Ook Valerie is een prachtig voorbeeld. Het grootste deel van het verhaal vecht ze tegen haar angsten. Ze is snel bang en zou het liefst heel hard wegrennen, maar toch blijft ze bij haar vrienden en steunt ze ze waar ze kan. 

Verslavend 

Ieder mens is verslavingsgevoelig en ik ook. Ik geloof wel dat het een van de minst erge verslavingen is. Verslaafd zijn aan het lezen van boeken, verslaafd zijn aan een serie en na deel 1 zo benieuwd zijn naar deel 2 dat je door wind en regen naar de boekhandel wilt fietsen voor het tweede deel. Na elk hoofdstuk dacht ik: “Nog eentje dan!”, met als gevolg dat ik maar bleef lezen. Boeken van Michael Reefs kun je niet naast je neerleggen. Hij weet je mee te slepen in het verhaal Ik dacht daadwerkelijk dat ik in de catacomben van het kasteel was. Je leert de hoofdpersonen kennen en daardoor leef je mee met Luca die helemaal niet in de problemen wil komen en Melanie die steeds visioenen krijgt over wat er zal gebeuren. Ik wilde gewoon meedoen met De grote Hemelrijders-reddingsactie!

Nogmaals dank voor het mee mogen doen met de blogtour Michael! #affiliate

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.