Review: Het verdwenen eiland Kivamba (De Tempeljagers) – Michael Reefs

Het verdwenen eiland Kivamba begint met de broers Noah en Finn die op onderzoek uitgaan in de reusachtige kelder van Chateau Ravenhorst (hun thuis). Daar vinden ze een oeroude landkaart. Deze laat het mysterieuze en verdwenen eiland Kivamba zien. 
Het zou een eiland vol gevaar zijn, dat misschien beter onontdekt kan blijven. Maar… het avontuur isaanlokkelijk en samen met hun beste vriendin Tess haalt de tweeling hun avontuurlijke tante over voor een laatste ontdekkingsreis.
Maar dan wordt tante Lara op het eiland ontvoerd en moet het drietal een magisch voorwerp uit een tempelhalen om Lara terug te krijgen. Wat volgt is een zenuwslopende zoektocht vol listen, valstrikken en gevaren.

Het verhaal

Het verhaal begint in Nederland. Na de vondst van maskers en een kaart vertrekken Noah en Finn met hun vriendin Tess en hun tante Lara naar Afrika. Ze vliegen naar Madagaskar waar ze diezelfde avond al een eerste avontuur beleven. Je leert aan het begin van het verhaal de personages goed kennen. Het verhaal is grotendeels geschreven vanuit Noah. Hij is de meest bedachtzame van het stel. Tante Lara is eigenlijk een mysterie. Dat maakt het verhaal ook heel leuk om te lezen. Alles wat er tijdens hun reis gebeurt blijft onverwacht en spannend.

De kinderen leren een aantal overlevingstechnieken van tante Lara, zoals vuur maken, knopen leggen en een slaapplaats bouwen, maar dan wordt tante Lara ontvoerd! Elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger. Wanneer ze eenmaal bij de tempel zijn, gebeurt er heel veel in een hoog tempo. Als dat maar goed afloopt!

Mijn mening over het boek

De kaft ziet er al heel mysterieus uit. Je waant jezelf meteen in de jungle. De eerste paar hoofdstukken zijn nog relaxt. Je went aan de schrijfstijl en leert de personages kennen, maar vanaf het moment dat ze in Madagaskar zijn, gaat het tempo rap omhoog. Ze beleven het ene spannende avontuur na het andere. Het boek leest hierdoor heerlijk weg. Je kunt het ook niet wegleggen. Zeker door de beschrijvingen van de personages en de omgeving waarin ze zijn, heb je bijna het gevoel dat je onderdeel van dit verhaal bent. Je wilt doorlezen! Het boek is geschikt voor avonturiers van 10 jaar en ouder. Doordat de hoofdstukken niet al te lang zijn en er geen heel lange zinnen worden gebruikt is dit ook een prettig leesboek voor kinderen die niet veel van lezen houden, maar die je wel aan het lezen wilt houden. Het is ook prettig dat er iets meer regelafstand tussen de zinnen is in vergelijking met andere boeken voor kinderen van deze leeftijd.  

De mening van mijn zoon (11 jaar) over het boek

Ik vond het boek heel erg spannend. Er zit heel veel actie en fantasie in. Gelukkig liep het allemaal wel goed af. Ik kijk uit naar het vervolg op dit boek. Deze kinderen en hun tante beleven wel heel spannende avonturen. Op de achterkant staan drie woorden over dit boek: mysterie, avontuur en zoektocht. Nou, dat klopt helemaal!

Jungle Escape

Bij dit boek hoort een website waar je meer kunt lezen over de schrijver, een trailer over het boek kunt lezen, reacties van lezers kunt lezen, de schrijver zelf leest enkele hoofdstukken voor en het leukste (vind ik) van de website: je kunt er een digitale jungle escape spelen. Wat een supertof idee. Al puzzelend krijg je allemaal letters. Die letters vormen samen een woord en dat woord is de oplossing.

De tempeljagers 

Lees snel verder…

Het verdwenen eiland Kivamba is deel 1 van de serie de Tempeljagers. Deel 2 van deze serie, het mysterie van de gouden feniks is verkrijgbaar vanaf oktober 2020. Achterin het boek zie je al een zwart wit tekening van de kaft en kun je het eerste hoofdstuk (althans dat denk ik dat het is) lezen over het nieuwe avontuur van Noah, Finn, Tess en Lara.

Bedankt uitgeverij Billy Bones voor het toezenden van dit spannende boek! Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Op zoek naar meer spannende boeken?

Lees dan ook mijn reviews over deze serie:

De explorer academy

Van deze serie zijn al drie delen verschenen.  

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.