Edubox van Wahoe

edubox

Hoe leuk is het om creatief en technisch bezig te zijn? Kinderen leren het liefst op een speelse en ontdekkende manier. Met de Edubox zit dit helemaal goed. Samen met mijn dochter mocht ik een box over elektrische circuits voor kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar uitproberen. In de box zaten drie verschillende opdrachten. 

Wat is de Edubox?

De Edubox is bedacht door Jenna en Nicole van Wahoe Edubox. Je ontvangt thuis een doos met materialen voor drie verschillende opdrachten en een grote poster met het stappenplan. In het stappenplan is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tekeningetjes om de stappen snel en overzichtelijk te maken. Alle materialen zitten in zakjes en de stickers op de zakjes maken duidelijk welke zakjes bij welke opdracht horen. Je kunt snel van start en mijn dochter nam al snel de leiding. 

Het uitproberen 

Samen met mijn dochter van 11 ging ik dus aan de slag. Nou ja, eigenlijk ging zij aan de slag en zat ik er genietend naast om haar bezig te zien met het maken van een stroomkring, met het uitproberen in welke materialen elektronen goed stromen en als klapper op de vuurpijl bouwde ze haar eigen zenuwspiraal. Door de stappen te volgen lukte het al snel om een stroomkring te maken. Alleen brandde het lampje niet. Gefrustreerd keek ze me aan. Ik gaf haar de hint om te controleren of alles wel goed zat en daar zat inderdaad de fout. De verschillende onderdelen maakten niet goed genoeg contact. Opdracht 1 was geslaagd. Ze had haar eigen stroomkring gemaakt. Vol enthousiasme ging ze verder met opdracht 2. Dat was een hele makkelijke opdracht. Ze had alle materialen goed ingeschat en kon snel controleren of haar gedachten klopten. Ze vond deze opdracht een beetje tegenvallen. Gelukkig maakte opdracht 3 het meer dan goed. Geweldig om jouw eigen zenuwspiraal te mogen bouwen er er daarna natuurlijk mee te spelen. 

Wat vonden wij ervan?

Zoals je in het vorige stukje kon lezen vonden we opdracht 1 en 3 het leukst om te doen/uitproberen, ook omdat deze opdrachten de meeste tijd in beslag namen en het meest tot de verbeelding spraken. De hele Edubox zit goed doordacht in elkaar. De handleiding is een logisch stappenplan en er zit een podcast bij! Een podcast per activiteit waarin je als kind aan het denken wordt gezet en achtergrondinformatie krijgt over het onderwerp.  Wat ik als ouder vooral heel fijn vindt is dat er geen telefoons of tablets nodig zijn. Gewoon weer eens ouderwets spelen en met je handen bezig zijn. Zelf iets creëren en vaardigheden opdoen die je de rest van je leven kunt inzetten. Leren door te ervaren. Hoe mooi is dat!

Eduboxen in verschillende thema’s:

Elke Edubox heeft een eigen onderwerp binnen een thema. Deze thema’s zijn:

– Biologie & het milieu
– Computer science
– Science
– Zelfbewustzijn & diversiteit

Waar kun je de Edubox kopen?

De Wahoe Edubox is te bestellen via de eigen webshop van het bedrijf. Er zijn boxen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.  Op dit moment is er voor elke leeftijdscategorie 1 box, maar op de website is te zien welke anderen boxen er binnenkort uitgebracht worden en daar zitten een aantal toffe titels bij. Wat dacht je van een box over algoritmes of identiteit en diversiteit. Je kunt een box los kopen of een abonnement afsluiten. Bij een abonnement ontvang je elke twee maanden een nieuwe box. 

Deze gesponsorde blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Wahoe Edubox. Het is wel mijn blog en onze mening (die van mijn dochter en mij). 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.