Kidsweek in de klas!

kidsweek

Kidsweek is een papieren krant voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar oud. Elke week is de krant weer gevuld met het laatste wereldnieuws in kindertaal. Daarnaast is de krant gevuld met interessante feitjes en weetjes. Een fijn rustmoment in een drukke week!

Wat is het nu precies?

Met een abonnement krijg je elke donderdag een nieuwe krant in de brievenbus. Een krant niet voor volwassenen, maar speciaal geschreven voor kinderen. Kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar oud, die geïnteresseerd zijn in de wereld om hen heen. Een krant gevuld met feitjes, weetjes en heel veel kleurrijke foto’s. Elke week lezen kinderen daarin het laatste nieuws uit Nederland en de wereld, maar de redactie bespreekt ook nieuwe boeken, films, games en apps en blikt vooruit op (culturele) evenementen. De krant bevat een speciale pagina met dierennieuws, een sportpagina en een aparte rubriek voor ‘raar-maar-waar’-nieuws. Er is dus voor iedereen iets interessants te lezen en dat maakt de Kidsweek zo uniek.

In de klas

Naast het lekker lezen in de klas waarbij kinderen ongemerkt ook nog heel veel leren kun je Kidsweek ook inzetten bij je lessen Close Reading. Door de vele mooie foto’s, illustraties en rijke teksten is Kidsweek hier ontzettend geschikt voor. De teksten hebben veel afwisseling in de lengte en de moeilijkheidsgraad, waardoor er voor kinderen uit groep 4 t/m 8 interessante lessen te maken zijn.  Met de vele feitjes en weetjes werk je aan de woordenschat van de kinderen. Daarnaast zijn de kranten perfecte bronnen om je lessen wereldoriëntatie te verrijken. Met een abonnement bouw je zo aan jouw eigen papieren naslagcentrum!

Wat vind ik?

Ik zie in Kidsweek een grote meerwaarde voor in de klas. Het is een uitdagende krant waar mijn leerlingen veel plezier aan  beleven. Ze kunnen er samen en alleen in lezen en leren zo heel veel interessante feitjes. Werken aan de algemene ontwikkeling van mijn leerlingen vind ik een belangrijke taak en de Kidsweek helpt mij hier zeker bij! Daarnaast ben ik ook een grote voorstander van variatie. De ene keer lekker lezen uit een boek, de andere keer een tijdschrift of de Kidsweek. Offline momenten om even tot rust te komen en te genieten van rijke teksten en kleurrijke afbeeldingen op papier.

Aanbieding 

Voor slechts €19,50 kun je voor 3 maanden een abonnement op de Kidsweek afsluiten. Elke donderdag valt er dan een dikke krant op de mat die voldoende leesvoer biedt om uren zoet te zijn. Daarnaast ontvang je bij je bestelling ook nog de grappige verhalenbundel “Een krokodil in het bad!” 

Dit is een gesponsorde blogpost, maar wel mijn mening over dit product. Hartelijk dank Kidsweek voor de prettige samenwerking! 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.