Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand

Review: lerarenagenda van Zoedt.nl (win)

de lerarenagenda

Wellicht ken je Zoedt.nl van de geweldige stationery producten, maar elk jaar geven zij ook een lerarenagenda uit! De versie van dit jaar 2021-2022 is al verkrijgbaar en ik was een mazzelaar. Ik kreeg er eentje toegestuurd en wel een van het formaat A4! Wat ik ervan vind, lees je in dit blog. 

De lerarenagenda of docentenagenda 

De een noemt het een lerarenagenda en weer een ander de docentenagenda. Beiden is goed. Deze agenda is ook door beide doelgroepen te gebruiken. Die van leerkrachten in het basisonderwijs en die van docenten in het voortgezet onderwijs. 

Aan het begin van de agenda zijn er een aantal pagina’s met klasgegevens. Waar je cijfers kunt noteren of kunt bijhouden of rapporten al zijn ingeleverd. Deze lijsten hebben plek voor 32 leerlingen. Dat zal voor de meeste klassen voldoende zijn. Daarna volgen pagina’s om je rooster te noteren, notities te schrijven of voor het bijhouden van een to do list. De agenda is voor het schooljaar 2021-2022, maar begint al lekker vroeg. De eerste maandag in de agenda is maandag 5 juli. Dan is bij ons het huidige schooljaar nog bezig. 

Het formaat

Ik schreef al aan het begin van dit blog dat ik het formaat A4 ontving. Daar houd ik van. Ik schrijf best groot en ik noteer veel in mijn agenda dus ik heb veel schrijfruimte nodig. Dat lukt met deze lerarenagenda op A4 formaat zeker! Voor mensen met een mooi, verfijnd (lees: klein) handschrift en minder afspraken of taken is er ook een lerarenagenda op A5 formaat. 

de lerarenagenda

De weekindeling

Voor alle werkdagen is er ruimte voor het maken van 10 afspraken of voor het geven van 10 lesuren. Dat is maar niet hoe je het bekijkt. Ook is er op elke rechterpagina onder de zaterdag en zondag een to do hoekje. Er is ruimte voor 11 to do’s. Op de linkerpagina is er nog een kleine ruimte voor het maken van een losse notitie. Altijd handig als je ineens een brainwave hebt of als je snel iets moet noteren. Achterin de lerarenagenda is er trouwens ook nog ruimte voor notities en to do’s.  

Wat vind ik ervan?

Je hebt misschien wel tussen de regels doorgelezen dat ik deze lerarenagenda een mooie agenda vind. Natuurlijk weet ik dat ik ook een gewone agenda kan vinden, maar die past vaak qua smaak dan weer niet bij mij en ik vind het ook gewoon heel prettig dat er een aantal pagina’s zijn waar ik zaken voor mijn klas kan noteren. Nu houd ik vaak een los bladen systeem bij waarop ik aankruis wie zijn rapport al heeft ingeleverd of wie de klassendienst is in die week. Dat kan ik dan mooi in deze agenda doen. Raak ik die blaadjes ook niet meer kwijt op mijn bureau! 

De lerarenagenda van Zoedt heeft een ringband en daardoor blijft de agenda prettig open liggen. Door de harde kaft kun je goed in de agenda schrijven. Het papier is glad, maar je kunt er goed met potlood of met pen in schrijven. Zelf schrijf ik graag met pilot frixion pennen en ook daar kan het papier goed tegen. Achterin de agenda is een soort envelopje gemaakt waar je losse papieren in kunt stoppen, zodat ze niet om de haverklap uit mijn agenda vallen en er zitten twee stevige elastieken aan de achterkant vast om te zorgen dat mijn agenda niet zomaar open kan vallen als ik dat niet wil.

Ik heb nog wel een wens voor de versie 2022-2023… achterin ook alvast ruimte om afspraken voor het nieuwe schooljaar te noteren. Vaak maak je voor de zomervakantie al afspraken met ambulant begeleiders en dan is het wel fijn dat je dit al ergens kunt noteren.  

Winactie

Vind je net als ik het fijn om veel ruimte te hebben in je lerarenagenda en ben je fan van de strakke vormgeving wit met zwarte stippen? Ga dan snel naar mijn sociale media (Facebook en Instagram) om mee te doen met mijn winactie. Deze winactie loopt tot en met donderdag 15 april. Vrijdag 16 april maak ik op sociale media de winnaar bekend. 

Hartelijk dank Zoedt.nl voor het toezenden van deze mooie docentenagenda en voor het mogelijk maken van een toffe winactie op mijn socials! 

Deze review is een betaalde samenwerking met Zoedt.nl 

Geef een antwoord

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.