Review: Max Modderman Superninja (deel 10)

Max Modderman

In elke klas heb je er een: de gangmaker, de lolbroek, de grapjas. In de klas van Max Modderman is hij dat! Misschien is hij niet de slimste, maar wel de grappigste! Max is Superninja, een grappenninja. En dat komt goed uit, want er is een epische grappenoorlog gaande in Roestheuvel. Denk aan enge popcorn in de bioscoop, herrie op het toilet, rampen in. het winkelcentrum, een doolhof van huishoudfolie en – raar maar waar – een kindvrije zone. Gekker moet het niet worden!

Aantal sterren:
4/5

Max Modderman de serie 

Max Modderman Superninja is inmiddels alweer het tiende deel in deze serie van Matt Stanton. Hij is niet alleen schrijver, maar ook tekenaar. Matt Stanton woont en werkt in Sydney, Australië. Zijn eerste boek over Max kwam op nummer 1 binnen op de Australische bestsellerlijst voor kinderboeken. Inmiddels zijn er over de hele wereld massa’s fans die genieten van de grappen en grollen van Max.

Max Modderman Superninja 

Ook dit deel gaat meteen hilarisch van start. Max Modderman heeft ruzie met Bibi, Hugo, Sven en Pip. Hij besluit ze te grazen te nemen in de bioscoop. Hij gaat verkleed als superninja, want dan ben je onzichtbaar voor iedereen, hen aan het schrikken maken. Zo bindt hij veters aan elkaar, gooit hij met nepspinnen, laat hij hen denken dat er een slang in de bioscoopzaal is en heeft hij een bak popcorn waar hij aan de onderkant zijn hand in stopt en als een van hen (hopelijk Bibi) dan popcorn uit die bak pakt, dan grijpt hij hun hand. Dit veroorzaakt zoveel onrust dat de film wordt gestaakt en de bioscoopbezoekers een drankje voor het ongemak krijgen. Helaas Mission failed.  

Een mysterieuze derde grapjas

Uiteindelijk ontstaan er in Max Modderman Superninja 2 groepjes: Max en Hugo tegen Bibi, Sven en Pip. De grappen, grollen en pesterijen vliegen over een weer, maar er zijn toch wel een aantal pesterijen die qua niveau het gewone grappen en grollen overstijgt. Wie zit daar achter? Zo komen de twee groepjes ineens naast elkaar te staan in hun strijd tegen de mysterieuze derde grapjas. Zal het hen lukken deze grapjas(sen) te ontmaskeren? Dat lees je in dit boek!

Mijn mening over Max Modderman

Graphic Novels zijn om maar meteen eerlijk te zijn, niet mijn favoriete genre. Ik snap wel wat kinderen er zo leuk aan vinden. Elke bladzijde is voorzien van tekst en een toffe illustratie. Door de regelafstand tussen de zinnen leest Max Modderman Superninja makkelijk weg. Ook voor de minder geoefende lezers. De tekeningen zijn aan de ene kant heel eenvoudig. Met een paar lijnen wordt een duidelijke Max neergezet. Zo simpel dat je denkt: “Dat moet mij toch ook lukken?” Maar helaas, ik heb andere talenten zullen we maar zeggen 🙂 
Verder zijn de plagerijen geniaal in hun eenvoud. Wees alleen voorbereid op leerlingen die grappen na willen gaan doen in je klas! Al met al heb ik dit boek met plezier gelezen en ben ik benieuwd naar het volgende deel. 

Hartelijk dank Harper Collins voor het toezenden van dit boek! #barter #affiliate 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.