Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand

Nog eventjes… einde schooljaar

einde schooljaar

Terwijl ik dit schrijf merk ik aan alles dat het bijna einde schooljaar is. Het is warm buiten, de zon schijnt flink. Ik rond van alles af in mijn klas en krijg al mailtjes over mijn nieuwe klas. Het is altijd een drukke periode die laatste weken. In de klas zijn we druk met het oefenen van de musical en het maken van de laatste lessen. Kamp hebben mijn leerlingen aan het begin van het schooljaar al gehad en daar ben ik best blij om. Ik vind het altijd ontzettend leuk, maar ook heel heftig. Je bent al moe van een lang schooljaar en dan ga je ook nog eens 3 dagen en 2 nachten continu door. Tuurlijk, ik slaap wel wat. Het is alleen niet zo goed en diep als thuis. Maar wat kan ik dan nog wel doen om het jaar op een toffe manier af te ronden met mijn groep?

Herinneringenpot

Ik laat mijn leerlingen op losse briefjes hun mooiste herinnering aan dit schooljaar opschrijven. We stoppen dit in een mooie pot en dagelijks pak ik er een kaartje uit en deze lees ik dan voor, zou hebben we dagelijks een mooie terugblik aan het einde van het schooljaar. Met groep 8 zou je ook de mooiste herinnering aan de basisschool kunnen laten opschrijven. Mijn ervaring is alleen dat dit voor leerlingen die later ingestroomd zijn minder leuk is. 

Een brief voor de nieuwe groep 8

Aan het einde van het schooljaar is ook altijd het doorschuifmoment. Hoe leuk is het om jouw nieuwe groep een brief mee te geven van de groep die afscheid neemt. Natuurlijk vertel ik veel over de gang van zaken in groep 8, maar het is veel leuker om het van ervaringsdeskundigen te horen. Hoe hebben zij groep 8 ervaren. Wat zijn de do’s en don’ts. 

Terugblik op het schooljaar 

Ook op de website van alles over gedrag vind je inspiratie voor het einde van het schooljaar. Nicole maakte een spel met allemaal vragen. Het spel kun je de leerlingen in kleine groepjes laten spelen. Je hebt de volgende materialen nodig: het spel op A3, pionnen en een dobbelsteen. 

Vraag het ze zelf!

Mijn ervaring is dat de leerlingen zelf ook nog hun wensen hebben zo aan het einde van het schooljaar. Zo spelen we in groep 8 als alle andere groepen op schoolreis zijn verstoppertje in de school. Een groter feest kan het niet zijn. Vaak krijg ik als reactie op mijn vraag het antwoord dat ze nog wel eens een kampspel willen doen of op een warme dag iets met water op het plein willen doen. Sommigen willen nog wel eens met de kleuters spelen en zo maken we een mooi programma aan het einde van het schooljaar. 

Afscheidsboekje

Bij de gratis downloads vind je ook een afscheidsboekje voor groep 8 waarin ze hun herinneringen kunnen opschrijven. Ook schrijven ze allemaal een kort berichtje in elkaars boekje. Leuk om te maken aan het einde van het schooljaar, maar nog leuker om later in terug te kijken!

Geef een antwoord

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.