Onderweg naar het einde van het schooljaar

einde schooljaar

Nog een paar weken en dan is dit bijzondere, aparte schooljaar 2019-2020 weer ten einde. We zijn bijna bij de finish van het schooljaar. Het schooljaar dat we met elkaar nooit zullen vergeten. Ook de finish zal anders dan anders zijn. Bij mij op school geen eindfeest waar we alle groepen mengen en waar heel veel ouders bij komen helpen. Dit jaar gaat het anders. De groepen worden niet gemengd en de ouders komen helaas niet helpen. Vooral voor mijn groep 8 vind ik het erg sneu. Je laatste jaar met een aantal hoogtepunten waar je jarenlang naar uitkijkt en dan gaat er ineens zoveel niet door! Geen schoolkamp, geen schoolvoetbaltoernooi, geen schoolkorfbaltoernooi, een aantal workshops en excursies die zijn vervallen. Wat dan wel?

Musical

Vanaf het moment dat we vorige week weer compleet waren in de klas zijn we intensief gaan oefenen voor de musical. We oefenden wel, maar met halve groepen is toch minder leuk (en minder makkelijk). Hoe we de musical aan ouders laten zien is nog niet helemaal zeker, maar we voeren een musical op, dikke vette punt. Ook knutselen we veel voor de musical. Dit jaar hebben wij weer gekozen voor een musical van Benny Vreden: Junglebeat. Daarnaast hebben we nog leuke andere dingen op de planning, maar die kan ik nog niet verklappen. Iets met kindjes en ouders die meelezen.

Projecten

Elk jaar laat ik de leerlingen in de laatste weken een project kiezen waar ze meerdere weken aan kunnen werken. Dit jaar heb ik zelfs voor meerdere projecten gekozen. Zo zijn we momenteel een lapbook aan het maken voor geschiedenis, passend bij het laatste thema “oorlog en vrede”.

Daarnaast krijgen ze binnenkort de keuze uit 3 verschillende projecten: Rondje Nederland, Ontwerp een camping en ontwerp een pretpark. Zo mooi om te zien hoe leerlingen hun eigen draai geven aan projectopdrachten en allemaal iets unieks maken.

Activiteiten

Het valt niet altijd mee om met groep 8 op een gezellige manier de eindstreep te halen. Ze willen dit vaak wel, maar zijn na 8 jaar samen soms ook wel op elkaar uitgekeken en dan valt het niet altijd mee om de sfeer erin te houden. Zeker als de verschillen tussen leerlingen groot zijn (botsende persoonlijkheden). Dit jaar valt het mij reuze mee. Dat is echt zo fijn. Vlakbij mijn school hebben we een wat groter veld waar ik met groep 8 op het einde van het schooljaar vaak naar toe ga om nog enkele kampspelletjes te spelen. Denk bijvoorbeeld aan levend stratego, levend mastermind, Hollandse leeuwen en buskruit. Ook in de klas kun je verschillende activiteiten doen die ervoor zorgen dat de laatste weken prettig en relaxed verlopen. Een bundel van deze activiteiten heb ik in mijn winkel staan. Met de kortingscode einde schooljaar krijg je deze hele maand 1 euro korting op dit pakket. De uitleg van de kampspelletjes heb ik op internet gevonden.

 

 

Met de kortingscode einde schooljaar krijg je 1 euro korting op deze bundel. De korting is de hele maand juni geldig. 

Klik hier om naar de shop te gaan.

Wil je nog meer tips voor het einde van het schooljaar?

Lees dan dit blog: tips om de laatste schoolweken te overleven!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *