Ontwerp jezelf!

ontwerp jezelf!

Kom jij net als ik eigenlijk te vaak bij de Action? Meestal ga ik voor 1 ding en kom ik met veel meer thuis. Herkenbaar? Onlangs struinde ik weer rond en viel mijn oog op verschillende knutselmaterialen voor in de klas. Naast houten poppetjes, kwam ik ook kleine vogelhuisjes tegen en lint, ijzerdraad en mooie fluwelenzakjes. Allemaal van het merk Hobby Flora. Ik kon mezelf niet inhouden en kocht een aantal zakken met poppetjes en verschillende vogelhuisjes. Met de poppetjes wist ik al meteen een opdracht: ontwerp jezelf!

Ontwerp jezelf!

De poppetjes van Hobby Flora zijn ongeveer 2,5 cm hoog dus dat dwingt leerlingen wel om nauwkeurig te werken. Schilderen viel hierdoor meteen af als optie. Details zoals ogen en een mond worden wel heel lastig met kwast als je dit heel klein moet schilderen. Ik besloot voor viltstift en fineliner te gaan. Viltstift voor de kleding en de fineliner voor de details zoals de ogen , mond en neus. Dat bleek een goede keus te zijn. 

Enthousiast x10

Ook al sta ik al 23,5 jaar voor de klas toch vind ik het soms nog steeds lastig om in te schatten hoe leerlingen kunnen reageren. Zouden ze het niet kinderachtig vinden? Gelukkig was dit absoluut niet het geval! Toen ik de opdracht “ontwerp jezelf” uitlegde, steeg er een enthousiast geklets op uit de klas. Leerlingen brainstormden er onderling meteen lustig op los. Terwijl ik van tevoren had bedacht dat ze vooral de zwarte fineliners zouden gebruiken, werden de bruine/blauwe/gele/groene ook volop gebruikt: “Want ik heb …. ogen” of “dat is de kleur van mijn ketting”.  

Vogelhuisjes 

Totaal niet passend bij het thema “ontwerp jezelf”, maar wel ontzettend leuk waren de houten vogelhuisjes. Dit werd “ontwerp je eigen vogelhuisje”. Vanwege de grotere oppervlaktes koos ik hier wel voor verf. Dit had alleen wel meerdere lagen nodig. Sommige leerlingen besloten met kleuren te werken en weer anderen met patronen. 

Hobby Flora

Met deze materialen hebben mijn leerlingen en ik een hele leuke middag gehad en dat voor een beperkt prijsje. Ik merk dat ik mezelf vaak beperk door in het platte vlak te blijven hangen, want dit bespaart kosten. Met “ontwerp jezelf” en “ontwerp je vogelhuisje” ben ik daar dus weer een keer van afgestapt. Ik ben aangenaam verrast door de vele materialen van Hobby Flora bij de Action. Een aanrader!

Deze gesponsorde blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Hobby Flora. Het is wel mijn blog en mijn mening. 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.