Op de drempel van 2024

2024

Wat een jaar was 2023! Het was geen makkelijk jaar. Schooljaar 2022-2023 was uitdagend te noemen en die vermoeidheid van dat schooljaar kwam er pas uit in de zomervakantie en daarna toen het nieuwe schooljaar al was begonnen. Ik merkte ook dat 5 jaar lang keihard werken in de avonduren en de weekenden om dit platform draaiende te houden en uit te breiden veel energie vergde. Ik verloor mijn plezier in “juf Joanne en Praktijk de Zeeuwse Knoop”. Daarom heb ik na veel wikken en wegen besloten dat 2024 een ander jaar wordt. 

Praktijk de Zeeuwse Knoop

Wat de meesten van jullie niet weten is dat ik ongeveer tegelijk met juf Joanne ook een coachingspraktijk startte. Waar Juf Joanne een hobby was, wilde ik met mijn coachingspraktijk kinderen helpen die vastliepen in het schoolsysteem. Die moeite hebben met hun executieve functies en druk ervaren in het schoolsysteem zoals we dat  vandaag de dag kennen. Ik deed dit met heel veel plezier en genoot onwijs van alle coachees in mijn praktijk, alleen viel het steeds minder te combineren met mijn eigen gezin en die uit de hand gelopen hobby: “het platform juf Joanne”. Daarom heb ik besloten per 1 januari met mijn coachingspraktijk te stoppen. Zo dat was de eerste beslissing voor 2024! Moeilijk, maar het geeft me lucht.   

 

Alle ballen hoog houden bij juf Joanne

Kun je ten onder gaan aan je eigen succes? Ja, dat kan. Is het zo erg? Nee, gelukkig niet. Ik denk dat ik op tijd besefte dat het anders moet. Een van mijn mindere kanten is dat ik teveel kijk naar anderen en de lat hoog leg voor mezelf. De perfectionist in mij hanteerde de afgelopen 5 jaar een ijzeren regime voor juf Joanne. Elke dinsdag MOEST er een blog online, elke donderdag een recensie. Elke week wilde ik een nieuwe download produceren en er moest toch wel minstens elke maand een nieuw betaald leermiddel online komen. En als je dan bedenkt dat er in bijvoorbeeld een 40 weken rekenen zo’n 80 tot 100 uur werk zit…. Dan waren er nog de professionaliseringen, de nieuwsbrieven, de mailtjes (zo’n 30/40 per dag) en de sociale media. Het stopte nooit, maar ik stopte ook nooit. De balans was compleet doorgeslagen ten kostte van mezelf en mijn gezin. Dat wil ik niet meer in 2024. 

Hoe dan verder in 2024?

Een aantal veranderingen heb ik al doorgevoerd, zonder er eigenlijk op internet over te communiceren. Zo ben ik gestopt met het versturen van nieuwsbrieven en geef ik geen trainingen/workshops executieve functies meer op scholen. Momenteel werk ik ook niet aan nieuwe leermiddelen. Er “liggen” nog wel enkele half afgemaakte leermiddelen op de plank, misschien dat ik daar op een gegeven moment weer energie voor heb en het weer op pak. Misschien duurt dat nog wat langer. Door het zoveel aanwezig zijn op sociale media ben ik een beetje sociale media moe. Dat ligt absoluut niet aan mijn fantastische volgers of alle fantastische juffen die daar het onderwijs promoten. Ik ben gewoon een beetje (veel) overprikkeld door alle perfecte plaatjes die ik daar tegenkom. Daarom ga ik in 2024 meer doen van wat ik leuk vind. Dus er zullen nog wel wekelijks berichten op mijn blog online komen, maar ik zal niet meer 5/6 dagen in de week posten op sociale media. 

Even de balans opmaken

2024 is een jaar waarin ik hoop meer balans te hebben, maar over enkele weken bestaat juf Joanne ook 5 jaar en dat is toch wel een mooi moment om eens te kijken naar een aantal cijfertjes! In die 5 jaar kwamen er 205 gratis downloads online waarvan “Wat gebeurde er in de dierentuin?” het meest gedownload is: 13.636! Op de voet gevolgd door het werkboekje Tweede Wereldoorlog (12.006 keer). Ik maakte 69 betaalde producten in die tijd, waarvan “ontwerp jouw eigen pretpark” het meest door jullie gekocht werd. Wist je trouwens dat er in al die jaren 475 blogs en recensies zijn verschenen? Wat een aantallen hè?! 

Ik hoop jullie in 2024 weer te mogen verwelkomen op mijn blog en ik hoop er een blogtastisch jaar van te maken!

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.