Review: de gekko en de havik

de gekko en de havik

“De gekko en de havik” is een grappig en leerzaam prentenboek dat leest als een fabel en waarin de dieren per bladzijde gevaarlijker worden. De gekko. kan namelijk het gevaarlijkste dier ter wereld aan. De havik wil wel eens weten welk dier dat dan is. Is het de haai, de krokodil of die tijger misschien?
Dit is een boek geschreven voor alle kinderen die nu wel eens willen weten hoe bang ze moeten zijn voor kwallen, slangen en andere dieren.

Het prentenboek 

In dit leerzame prentenboek leer je de gekko en de havik kennen. In eerste instantie ziet de havik in de gekko alleen maar een lekker hapje. Tot de gekko zegt: “Wist jij eigenlijk dat ik het gevaarlijkste dier ter wereld aankan?” Op dat moment ontwikkelt zich een mooi gesprek tussen hen. Wat voor de een een gevaarlijk dier is, is dat voor de ander niet en het gevaar schuilt hem niet in de grootste dieren, zoals de haai die zich heel af en toe vergist en dan een mens bijt. Het gevaar zit hem in de kleinste dieren die ongeveer een miljoen mensen per jaar dood maken: de malariamug. 

Alle dieren die aan bod komen

In het gesprek tussen de gekko en de havik komen ontzettend veel dieren aan bod. Elk dier wordt prachtig weergegeven en de gekko legt steeds geduldig uit wat het dier doet en waarom het niet het gevaarlijkste dier ter wereld is. Dit zal alle natuurliefhebbers in je groep zeker aanspreken! Door de mooie tekeningen blijf je kijken en terug bladeren in het boek. 

Mijn mening

Het boek wordt aanbevolen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Dat lijkt misschien wat gek. Een prentenboek dat geschikt is voor kleuters, maar ook geschikt is voor groep 8 leerlingen. Toch denk ik dat het met “De gekko en de havik” mogelijk is. Het als een fabel vertelde verhaal en de vele prachtige tekeningen zorgen ervoor dat er voor alle leeftijden leerzame onderdelen uit te halen vallen. Ik vind het een aanrader voor in mijn klas en ik weet nu al dat veel kinderen, zo niet alle kinderen, het zullen willen lezen!

Hartelijk dank Uitgeverij van Goor voor het toezenden van dit prachtige prentenboek! 

#samenwerking 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.