Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand

Review: de gelukkige leraar ~ Maike Douglas-Westland

de gelukkige leraar

De gelukkige leraar is het schrijversdebuut van juf Maike. Je kent haar vast wel van Facebook of Instagram en haar eigen website. Ik volg juf Maike graag. Vooral haar humor, kennis en haar nuchtere kijk op ons onderwijswereldje vind ik heel prettig. Zo heb ik haar cursus werkdrukverlaging voor leerkrachten gevolgd. Een aanrader voor wie zich met vlagen overweldigd voelt door de tsunami van moetjes in het onderwijs.  

De achterkant

Op de achterkant van het boek de gelukkige leraar lees je meteen wat je allemaal in dit boek kunt verwachten. Je hoort het steeds maar weer: we moeten het zelf doen! We moeten zelf ons vak en onze professionaliteit weer terugpakken. Maar hoe doe je dat in je dagelijks leven als leraar? Juf Maike neemt je in de gelukkige leraar mee in haar persoonlijke zoektocht en deelt onderweg haar belangrijkste lessen en tips met jou.  Dit boek staat ook vol tips om beter om te gaan met je tijd en goed te leren plannen. Daarnaast bevat het openhartige interviews met onderwijscollega’s, die hun ervaringen graag met je delen. 

Mijn mening

Juf Maike heeft een prettige stijl van schrijven. Ze weet heel goed de theorie en de praktijk met elkaar te verbinden. Ze geeft veel persoonlijke inkijkjes waar ze je laat merken dat het ook voor haar hard werken was en is in het onderwijs. Dat het bij haar ook helemaal niet elke dag perfect is en dat ook zij diep in de leerkuil heeft gezeten en wellicht nog regelmatig in zit of in komt te zitten. Die eerlijkheid van haar vind ik een enorme plus van het boek de gelukkige leraar. Het is niet geschreven door iemand die het allemaal wel weet, maar door iemand die het ervaren heeft. Je leeft met haar mee en ze krijgt een plekje in je hart. Het hele boek staat barstensvol met tips. Tips waar ik met mijn 20 jaar plus voor de klas nog steeds iets aan heb. Tips die ik zeker ga gebruiken als we het weer over de normjaartaak gaan hebben, want ook ik laat me nog te vaak met een kluitje het riet in sturen en kom dan weer veel te vaak terug op niet werkdagen omdat ik denk/vind dat het zo hoort.  

Bedankt Uitgeverij Pica voor het toezenden van dit boek! Ik ga het zeker in de koffiekamer leggen, zodat mijn collega’s het ook kunnen lezen!

Geef een antwoord

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.