Review: De strijd om de meteoor (De magische apotheek 3) – Anna Ruhe

De strijd om de meteoor is deel 3 van de serie De magische apotheek. Deze serie gaat over het meisje Lucie. Lucie is een sentifleur. Dat betekent dat ze geuren niet alleen kan ruiken, maar ook kan voelen. Maar waar komt deze kracht vandaan? En hoe kan ze leren ermee om te gaan? Lucie wil niets liever dan de antwoorden op deze vragen vinden, maar ze heeft grotere zorgen.

 

In dit spannende boek reist Lucie, samen met haar vriend Mats naar Parijs om te zoeken naar de antwoorden, maar deze liggen in de handen van haar vijand.

de strijd om de meteoor

De ogen zijn de sleutel van de ziel, maar de neus is de poort.

Het boek

De cover van het boek De strijd om de meteoor is werkelijk prachtig. Heel kleurrijk en met allemaal glanzende, zilveren stippeltjes omhoog dwarrelend. Het ziet er echt magisch uit. Toch is dit boek niet alleen een fantasievol ‘toverdrankjesverhaal’. Het is ook een soort detective. Lucie en Mats krijgen een brief van ene C met een poststempel uit Parijs en daarom gaan ze naar Parijs op onderzoek uit. Daar moeten ze flink wat raadsels oplossen en bijna denk je dat het nooit meer goed komt, maar dan worden ze gered door de broer van Mats, het broertje van Lucie en Benko, de voormalig lijfwacht van de vijand van Lucie en Mats.

Bij dit deel krijg je een supergeheime geurenkaart waarop je kunt zien welke geur welke kleur heeft, in welk flesje hij wordt bewaard en in welke categorie hij thuishoort. Bij deel 1 zat ook een geurenkaart. Deze twee posters kun je aan elkaar vastplakken en dan krijg je één grote poster. Je kunt de posters ook los ophangen.  

Mijn mening

Door de prachtige kaft kreeg ik meteen zin om het boek te lezen. Ook tijdens het lezen word je verwend met prachtige illustraties in de sfeer van het verhaal. Doordat ik deel 1 en 2 niet heb gelezen, moest ik er wel even inkomen. Dit deel is echter wel goed los van deel 1 en 2 te lezen.

Er was wel een bepaald moment in het boek waarop ik even in de war was. Je leest het boek in het Nederlands, maar het is door een Duitse schrijfster geschreven. Parijs werd met Berlijn vergeleken en doordat Lucie en Mats het Frans niet supergoed onder de knie hadden, werd er in een gesprek overgeschakeld op het Duits. Dat was wel even verwarrend, want je leest een boek in het Nederlands en vergeet dan gewoon dat het eigenlijk een Duits boek is van origine.

Het is een vlot geschreven boek. Spannend en avontuurlijk. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Serie

De strijd om de meteoor was deel 3 uit de serie De magische apotheek. Dit deel is goed los te lezen van deel 1 en 2. Note to myself: voortaan gewoon eerst deel 1 en 2 lezen. Ik merkte aan mezelf dat ik toch echt iemand ben die series (ook al hoeft het niet) graag op volgorde leest.

Najaar 2020 komt deel 4 uit van deze serie.

Bedankt Unieboek Spectrum voor het toesturen van dit leuke boek!  

Op zoek naar een andere serie boeken om te lezen?

Lees dan mijn reviews over de Explorer Academy!

De dubbele Helix (deel 3)

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *