Review: De veer van de valk (Explorer Academy 2) – Trudi Trueit

Al eerder schreef ik een review over deel 1 van de Explorer Academy (het Nebula-mysterie). Deze review gaat over deel 2 van deze serie: de veer van de valk. Deel 1 vond ik ontzettend leuk om te lezen en ook lekker spannend. Momenteel is mijn zoon deel 1 aan het lezen en hij kan ook niet stoppen met lezen. Van wie zou hij het leesvirus hebben?!

Het tweede boek vol spannende avonturen en gevaarlijke missies.

Het verhaal 

Cruz is eerstejaars leerling aan de Explorer Academy. Daar worden kinderen van over de hele wereld opgeleid tot buitengewone Explorers. In boek 1, het Nebula-mysterie, ontdekte Cruz dat zijn familie vanuit het verleden een mysterieuze link heeft met een geheime afdeling van de National Geographi Society. Op het nippertje wist hij te ontsnappen aan een geheimzinnige vijand.

In De veer van de valk gaat het avontuur van Cruz verder. Hij heet een speciale opdracht. Met zijn vrienden speurt hij naar deeltjes van een speciale formule, verspreid over de hele wereld. Zijn zoektocht voert hem naar het ijzige landschap van Scandinavië. Wie kan hij vertrouwen? Een missie vol spanning en avontuur!

9200000115178275
Mijn mening over het boek 

Ook deel 2 zit weer vol spanning, mooie gadgets en heerlijke avonturen. Ook leuk om lezen dat Cruz langzaam aan verliefde gevoelens begint te krijgen voor een klasgenootje. De schrijfster weet de spanning in dit deel ook weer goed op te bouwen en toen ik het boek had uitgelezen, wilde ik eigenlijk al beginnen aan deel 3, maar helaas moet ik dan wachten tot het voorjaar van 2020. 

Het boek eindigt met een spannende cliffhanger, wil je weten welke? Dan zul je het boek moeten lezen! Ik vermoed dat ook jij niet meer zult kunnen stoppen met lezen. 

Net als bij deel 1 vind ik wel dat het boek meer voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar is dan al voor kinderen van 8/9 jaar. Door de onderwerpen en door bepaalde woorden.

Gadgets

Wat ik heel leuk vind aan het boek zijn alle gadgets die gebruikt worden. Zo heeft Emmett een bril die van kleur verandert onder invloed van zijn emoties. Futuristisch? Een beetje, want er zijn materialen die van kleur kunnen veranderen onder invloed van warmte of licht. 

Bijzondere plekken

Tijdens zijn zoektocht komt Cruz met school op allerlei bijzondere plekken. Een van die plekken is de Wereldzadenbank op Spitsbergen. De Wereldzadenbank is een plek die echt bestaat. De bank is gebouwd in een berg, op een eiland tussen Noorwegen en de Noordpool in. Het gebouw is bestand tegen natuurrampen en eventuele andere catastrofes. In dit gebouw vind je de meest uitgebreide zadencollectie ter wereld – een reservevoorraad, om te voorkomen dat er gewassoorten uitsterven. 

Nu is het wachten totdat in het voorjaar van 2020 deel 3 verschijnt. De titel van dit boek is: de dubbele Helix.

Bij dit boek hoort ook een speciale website: Explorer Academy. 

Tags: No tags

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *