Review: Op zoek naar Beer

Op zoek naar Beer

April Wood is teruggekeerd van haar avontuur op Bereneiland. Een een jaar later denkt ze nog steeds aan haar vriend Beer.
Als ze hoort dat er op Spitsbergen een ijsbeer is neergeschoten, is ze ervan overtuigd dat het om Beer gaat. Ze haalt haar vader over om samen naar de noordelijkste uithoeken van het noordpoolgebied te reizen. Zo begint een onvergetelijke reis over bevroren toendra’s en ijzige gletsjers. April gaat op zoek naar Beer! Onderweg ontdekt April nog iemand die haar hulp nodig heeft: een klein ijsbeerwelpje. Onder barre omstandigheden moet April haar diepste angsten onder ogen zien als ze hem wil redden.

Op zoek naar Beer

Die reis kan April niet alleen maken. Gelukkig is daar haar vriend Tör die haar te hulp schiet. Hulp komt ook uit onverwachte hoek. Jurgen, de eigenaar van het hotel, weet een vrouw die hen kan helpen. Hedda neemt vaak toeristen mee om het Noorderlicht te spotten. In eerste instantie denkt April dat Hedda anti ijsberen is, maar dat beeld blijkt gelukkig niet te kloppen. Het is juist andersom! Ik ga natuurlijk niet alles verklappen, maar kan je alleen maar aanraden om het boek te lezen!

Hanna Gold

Op zoek naar Beer is het derde boek van de hand van Hannah Gold. Ik had genoten van haar vorige boek “De verdwenen walvis” en wilde daarom haar nieuwste boek ook graag lezen. In al haar boeken komen haar grote liefde voor de planeet en alle dieren terug. Inmiddels is er bekend dat er  in september een vierde boek van haar zal verschijnen in het Engels: “Turtle Moon”. Hopelijk wordt deze daarna snel in het Nederlands vertaald!

Mijn mening

Ook zonder “De laatste beer” te hebben gelezen, kun je “Op zoek naar Beer” lezen. Dit wil niet zeggen dat je niet merkt dat het een vervolgverhaal is. De verwijzingen zijn er regelmatig en ik ben nu eigenlijk wel nieuwsgierig naar het eerste deel. Ik heb genoten van dit boek. Hannah Gold nam me in mum van tijd mee naar de Noordpool tussen de ijsschotsen, de koude temperaturen en de belevenissen van April en Beer. Het verhaal is prachtig en ontroerend. Het boek maakt lezers bewust van klimaatverandering en de effecten die dit heeft op onze wereld en de natuur. Een boek met een diepere laag. Naast dit schitterend geschreven verhaal, kun je trouwens ook nog lange tijd zoet zijn met het bewonderen van de schitterende illustraties van Levi Pinfold. Zo gedetailleerd, zo subtiel en zo treffend. 

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Hartelijk dank Uitgeverij Volt voor het toezenden van dit boek. Deze pagina bevat affiliatie links, het gebruik van de link kost je niets extra, maar helpt mij met de kosten voor deze site.

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.