Review: Wat er leeft in de woestijn

wat er leeft in de woestijn

In Wat er leeft in de woestijn ga je mee op ontdekkingsreis van de Sahara tot Antarctica, van bloedhete tot de meest ijskoude woestijnen. Hoe overleven dieren en planten in de woestijn? Om aan voedsel en water te komen, bedenken ze de slimste dingen. Alleen de allersterksten kunnen hier overleven.

Verbaas je in dit boek over de droogste landschappen ter wereld: van de Mojavewoestijn tot de Sahara en van Antarctica tot de Patagonische woestijn. Maak kennis met de planten en dieren in deze unieke wereld: van agave tot Anna’s kolibrie, van Mara tot muildierhert en van zilvermier tot zwarte neushoorn.

Het boek

In Wat er leeft in de woestijn komen ruim 300 bijzondere planten, reptielen, vogels en zoogdieren voorbij. Je leert alles over overlevingstactieken, het nachtleven, de voedselketen en eten en gegeten worden in de woestijn. Het boek heeft een harde kaft en is lekker groot, zoals het hoort bij prentenboeken en informatieve boeken. Doordat het niet te dik is, is het heel handzaam voor kinderen. De kaft is heel kleurrijk en dit wordt doorgetrokken in het hele boek.

Het boek begint met uit te leggen wat een woestijn is. Verder behandelt het boek alle woestijnen die er zijn, welke dieren er in die woestijnen voorkomen en hoe het daar is.

Mijn mening

Ik vind het een heel mooi boek en de teksten zijn enorm informatief. Als je een spreekbeurt wilt houden over woestijnen is dit zeker een aanrader. De vele kleuren vind ik erg mooi, maar ik vind het jammer dat de dieren daardoor minder realistisch worden. Denk aan een zebra met roze strepen. Aan de andere kant is dit boek ook geschikt als je kunstzinnig bezig wilt zijn met je klas.

Over de auteur

Vassiliki Tzomaka komt oosrpronkelijk uit Griekenland. Ze werkt als freelance grafisch ontwerpen en illustrator en als docent grafisch ontwerp. Wat er leeft in de woestijn is haar eerste boek dat in het Nederlands vertaald is.

Hartelijk dank Uitgeverij Fontaine voor het toesturen van dit boek!

Al eerder ontving ik deze prachtige boeken:

Van Albatros tot Zebra

Zeeboek 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *