Sint beleeft een avontuur

sint

Is jouw klas al helemaal in de Sint stemming? Bij mijn groep begint het te komen. Op de weektaak hebben we verschillende opdrachten staan die met Sinterklaas te maken hebben. Daarnaast zijn ze natuurlijk druk met hun surprises!

Schrijfopdracht

Voor deze opdracht heb je de download en dobbelstenen nodig. Elke leerling rolt in totaal 4 keer met de dobbelsteen. Het resultaat van de eerste worp bepaalt de plaats waar Sint zijn avontuur beleeft, bijvoorbeeld op het dak, op de pakjesboot of in de school. Worp 2 bepaalt de emotie van Sinterklaas, worp 3 bepaalt het voorwerp en worp 4 bepaalt ten slotte het probleem. Leerlingen kunnen dit omcirkelen op blad 1. Vervolgens schrijven ze hun verhaal op blad 2 en 3 of laat ze dit typen op de computer. 

Rol een verhaal

De leerlingen rollen eerst 4 keer met de dobbelsteen, zodat ze verschillende basisingredienten hebben. Daarna schrijven ze hun verhaal. 

sint

Andere opdrachten in de Sint periode

Naast deze opdracht vind je op mijn site nog een aantal opdrachten speciaal geschikt voor de Sinterklaas periode. Denk bijvoorbeeld aan een werkblad om te oefenen met het bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord. Ook in de webshop vind je nog enkele werkboekjes die zeker geschikt zijn!

Met de code SINTERKLAAS23 krijg je 25% korting op alles uit de productcategorie FEESTDAGEN. Dus ook op werkboekjes voor kerst. De korting is geldig t/m 5 december 2023. 

Weektaak

De weken voorafgaand aan 5 december zet ik dus elke week een aantal Sint opdrachten op de weektaak. Dit zijn niet alleen opdrachten van mezelf, maar ook van andere onderwijstoppers, zoals juffrouw Femke en juf Soullie Je hoeft niet altijd zelf het wiel uit te vinden om nuttige, leerzame opdrachten op de weektaak te zetten! 

Ik hoop dat je met deze werkbladen en ideeën er een fijne, gezellige en leerzame periode van kunt maken in de klas. 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.