Sintspiratie

sint
[Gastblog van juf Kelly] 

Meestal heb ik moeite met Sinterklaas gebonden opdrachten in de klas. Als je op zoek gaat kom je enorm veel ideeën tegen voor de onderbouw, maar voor de bovenbouw moet ik altijd goed zoeken. Ik kom met name knutselopdrachten tegen, maar hoe tof is het om in je lessen ook het thema Sint centraal te zetten?

Om andere leerkrachten te inspireren heb ik een aantal ideeën verzameld om ook in de bovenbouw lekker aan de slag te gaan rondom de Sint. Ik heb deze ideeën gevonden en niet zelf gemaakt! Een echte Sintspiratie dus!

Wie stal de chocoladeletters van Sinterklaas?

Toffe soort escape opdracht in het teken van rekenen van Juf Joanne. Deze komt bij mij elk jaar terug. Ik verspreid de opdrachten door de weken heen en start er mijn rekenlessen mee of als klaar opdracht op de weektaak. Je kunt deze aanschaffen (met nog andere thematische bundels) via

 
 

Rekenen

Met het bol.com speelgoedboek, te halen bij Albert Heijn, of online via bol.com zelf kun je een toffe Sint rekenles geven. Via bovenbouwwereld op Facebook kun je twee werkbladen downloaden om het speelgoedboek in te zetten tijdens je rekenles. Even zoeken bij bestanden op “speelgoedboek”.

Geldrekenen

met de opdrachten van Juf Anja (wel even wat knip- en lamineerwerk). Lekker even bewegend leren in een drukke Sint periode, altijd een succes bij de kinderen!

 
 

Verhaal schrijven

Ik laat de kinderen een verhaal over Sint schrijven aan de hand van de stelopdracht van Juf Milou

 
 

Brief schrijven

Schrijf een brief aan de Sint. Hier kan je ook in moeilijkheid variëren door criteria aan te passen of juist verplichte onderdelen erin verwerken. Ook leuk als teamopdracht, elk teamlid schrijft om de beurt een zin en het verhaal moet aan het einde kloppen.

Knutselen

Timmer Sint of Piet

Dit is zeker voor de bovenbouw leerlingen een goede uitdaging, met hele toffe resultaten!

 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.