Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand

Start van het schooljaar: Kriebels!

start van het schooljaar
[Gastblog van juf Jolien]

De zomervakantie zit er weer op, daar gaan we, op naar school. De start van het schooljaar nadert alweer. 
Eerst een lege school hoor, want ik ben de hele week voordat de leerlingen er weer zijn wel weer druk. De klas inrichten, de eerste week plannen, even kletsen met collega’s, want ook die heb ik natuurlijk al een tijdje niet gezien. De hele week loop ik op school rond met kriebels!

Kriebels?

Ja, heel veel kriebels, kriebels voor de eerste dag, voor de eerste week. Hoe zijn de leerlingen? Hoe gaan ze het doen? Hoe ga ik het doen? Kan ik het nog wel. Ala, herkenbaar denk ik wel. Volgens mij heeft bijna iedereen dit wel zo aan de start van het schooljaar.

De dag voor de start van het schooljaar

Dan is het zondag, de zondag voor de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar, slapen? Wat is dat? De wekker gaat, voor de zekerheid, want wakker ben ik al wel hoor. Nog meer kriebels, maar hop hop, let’s go!

De start van het schooljaar

Aan het begin van de dag nog even goed leggen in de klas, want de week is goed voorbereid hoor. Alles klopt en alles staat, want daar wil ik geen fouten in maken.

Als het half 9 is, gaan we na 2 bakken koffie, naar de klas, er wordt heel vaak goedemorgen gezegd en de leerlingen zoeken hun plekje op in de klas, ik loop rond, maak een praatje, vraag ze naar hun vakantie en zorg dat de kriebels bij de leerlingen afnemen, ondertussen nemen mijn kriebels ook af, want die praatjes, die zijn zo fijn! Daarna gaan we het even hebben over de vakantie, wie heeft wat gedaan enzovoort. 
Nadat iedereen aan het woord is geweest, dan ga ik aan het woord. Wie ben ik, ik vertel over mezelf, over mijn gezin, maar ook over hoe ik ben als juf en wat ze van mij kunnen verwachten. We bekijken de klas. Waar staan welke spullen? Waar leveren we het werk in? Welke afspraken zijn er bij het eten en drinken? Hoe gaat het met de tostidag? Eigenlijk probeer ik alles al met de leerlingen te bespreken, veel informatie? Ja klopt, maar ik merk de afgelopen jaren dat ik dit een fijne manier van werken vind en dat het werkt en wat werkt dat houd ik vast.

Fijn!

Ook merk ik dat de leerlingen dit fijn vinden. Onthouden ze dan alles? Nee hoor, maar dat hoeft ook niet hoor, want daarvoor ben ik. Ik ben ervoor om ze te helpen, om ze te helpen groeien dit schooljaar, dit nieuwe schooljaar!

Geef een antwoord

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.