To do lijstjes en aantekeningen

to do lijstjes en aantekeningen

Hoe bewaar jij het overzicht? Ik kan niet zonder mijn agenda en een notitieboekje. Ik heb allerlei verschillende agenda’s en notitieboekjes geprobeerd, maar ik ben er inmiddels achter dat hoe simpeler hoe effectiever is voor mij. Als er maar voldoende ruimte is voor al mijn to do lijstjes en aantekeningen! Mijn favoriete notitieboekjes haal ik het liefst bij de HEMA. 160 pagina’s met daarom heen een stevige kartonnen kaft. De spiraalband en het sluitelastiek vind ik onwijs fijn in gebruik. Het zorgt ervoor dat het notitieboekje netjes blijft en ik er ook nog wel eens makkelijk een los blaadje tussen kan stoppen. Verder ben ik onwijs fan van de mooie kleurtjes en de quotes op de voorkant! Het werkt positief voor mijn mindset!

To do lijstjes en aantekeningen 

Omdat ik mijn werkweek zo efficiënt mogelijk wil doorkomen werk ik altijd met to do lijstjes. Toen ik startte waren dit vaak losse lijstjes, maar die raakte ik elke keer kwijt en dan vond ik ze later weer tussen een stapel schriften in de kast. Niet handig. Toen gebruikte ik zo’n kladblok van school, maar met een vulpen drukte dat vaak door. Ook niet handig. Los van het feit dat ik de voorkant dan naar achteren vouwde en er zo’n lelijke vouw in het voorblad zat en die altijd een beetje open bleef staan. Sindsdien werk ik met een notitieboekje met een harde kaft en een ringband. Voor mij werkt dat het prettigst. Naast to do lijstjes noteer ik er ook vaak aantekeningen in. Denk aan iets wat ik wil onthouden tijdens een gesprek of een werksessie, maar bijvoorbeeld ook als ik een nieuw leermiddel wil gaan maken. Dan brainstorm ik op papier. Ideaal voor mij!

Overzicht houden in mijn notitieboekje

In dit stukje deel ik met je hoe ik het doe, omdat het voor mij werkt. Ik maak een to do lijstje per week voor school. Dat is 1 bladzijde in mijn notitieboekje. Mijn to do lijst start ik met het nummer van de week en de data van die week. Vervolgens probeer ik meteen bij het noteren van mijn to do’s een planning per dag te maken. Dus werk ik in een week maandag, donderdag en vrijdag dan noteer ik eerst de to do’s van de maandag, dan die van donderdag en als laatste die van vrijdag. Ik laat ook enkele regels ruimte tussen de dagen. zodat ik een later bedachte “to do” nog kan toevoegen. Aantekeningen start ik ook altijd met de datum, het onderwerp en (indien handig) de aanwezige personen of de naam van de werkgroep. Aantekeningen start ik altijd op een nieuwe rechterbladzijde, gewoon omdat het mij meer overzicht geeft. Nadeel is misschien dat mijn notitieboekjes dan sneller vol zijn, maar voor de prijs van een notitieboekje bij bijvoorbeeld de HEMA hoef je het echt niet te laten. Mijn favoriete maat is A5. Niet te groot, maar ook niet te klein.

Agenda 2023-2024

Naast notitieboekjes voor al mijn aantekeningen en ellenlange to do lijstjes, is mijn agenda ook altijd een onmisbaar item op mijn bureau of in mijn tas. Een agenda hoeft voor mij niet ontzettend veel poespas te hebben. Hij moet vooral functioneel zijn. Voldoende ruimte om mijn afspraken te noteren en om belangrijke taken te kunnen inplannen. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van de rapporten of het analyseren van toetsen. Daar plan ik het liefst een middag na schooltijd voor in, zodat ik zeker weet dat ik niet gestoord word. Bij de HEMA is de keuze elk jaar weer wat groter, de prijs is prettig en ik ben gewoon dol op de mooie kleurtjes van de notitieboekjes en de agenda’s.  Alhoewel ik de agenda met kurk dit jaar ook wel heel stoer vind. Belangrijkste voorwaarde is wel dat de hele week op twee pagina’s past. Een tip die ik mijn leerlingen ook altijd mee geef als ze een agenda moeten aanschaffen voor school. Soms worden er van die dikke boekwerken op tafel gelegd en dan zoeken leerlingen zich rot naar de juiste datum om het huiswerk te kunnen noteren. Niet handig!

Deze gesponsorde blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met HEMA. Het is wel mijn blog en mijn mening. 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.