Kidsweek vernieuwd!

Kidsweek is vernieuwd!

Dat ik dol ben op lezen is geen geheim. Ik verslind boeken alsof het chocoladerepen zijn, maar wist je dat ik ook heel graag de krant lees? Niet alleen de regionale krant, maar zeker ook de Kidsweek. Sinds vorige week is deze krant ook nog eens in een gloednieuw jasje gestoken. Naast het iets grotere formaat, kun je de inhoud bovendien perfect gebruiken bij je lessen wereldoriëntatie, burgerschap en natuurlijk Close Reading! Lees je mee?

De vernieuwde Kidsweek

Sinds vorige week wordt de krant dus op tabloid gedrukt. Dat betekent dat deze iets groter wordt afgedrukt dan voorheen, maar dat is eigenlijk de minst interessante verandering.. Het gaat natuurlijk om de inhoud! De Kidsweek staat al lang bekend om zijn interessante feitjes, de laatste nieuwtjes uit binnen- en buitenland en de moppen en puzzeltjes. In de vernieuwde versie ligt de nadruk nog meer op  wereldoriëntatie, burgerschap en allerlei verdiepende artikelen. Zo sprak in de krant van 7 september het artikel “Het is juist leuk als je anders bent” mij enorm aan. In dit stuk gaat het over de Samen naar School-klassen waar kinderen met een beperking naar een gewone school gaan. Waar ik vooral van schrok was het feitje dat in Nederland meer dan 10.000 kinderen niet naar school gaan vanwege hun handicap. Een absurd aantal. 

Kidsweek in de klas

Op mijn school starten we elke dag met 15 minuten stillezen. Ik vind het een heerlijke manier om de dag op te starten. Als leescoördinator doe ik mijn best om een mooie collectie boeken voor alle groepen te hebben. Gelukkig hebben wij de afgelopen jaren door de NPO-gelden goed geïnvesteerd hierin. Naast boeken is er in de bovenbouw ook een rijk aanbod in tijdschriften. Niet alleen de welbekende tijdschriften, maar ook een krant als Kidsweek. Het toffe is dat leerlingen echt niet alleen de nieuwste editie zoeken, maar dat de “ouwetjes” ook  steeds gepakt worden. Sommige leerlingen lezen alle edities en er zijn ook leerlingen die vallen voor een cover en daarom een Kidsweek pakken. 

Kidsweek als lesbron

Gebruikte ik in het begin de Kidsweek alleen om kinderen aan het lezen te krijgen, tegenwoordig gebruik ik het veel meer. De krant is namelijk fantastisch in te zetten bij heel veel lessen. Zo zijn we bij mij op school bezig met een plan voor het vernieuwen van het schoolplein waarbij er voldoende plek moet zijn voor de natuur en het geven van buitenlessen. Hoe tof is het dan als er een heel artikel in de editie van 7 september staat over een natuurschoolplein. Een supertoffe manier om met mijn leerlingen in gesprek te gaan. 

Met Kidsweek kerndoeldekkend

Ja, je leest het goed!! Het is mogelijk om met een krant kerndoeldekkend te werken. Nou ja, met niet zomaar elke willekeurige krant. Dit doe je met Kidsweek in de Klas Compleet! Deze krant biedt namelijk de mogelijkheid om de lessen uit de methode Begrijpend Lezen te integreren bij de methode Wereld & Taal. Op deze manier geef je wekelijks geïntegreerd les aan de hand van de actualiteit uit Kidsweek en kun je met één methode voldoen aan de kerndoelen van begrijpend lezen, wereldoriëntatie en de taaldomeinen lezen, schrijven en mondelinge vaardigheden. Een win win situatie, zeker als je een bomvol rooster hebt. En wie heeft dat nu niet tegenwoordig?

Kidsweek thuis uitproberen!

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar de Kidsweek? Neem dan een  mini-abonnement. Je ontvangt dan 4 keer de Kidsweek voor maar 4 euro!! Het fijne is dat het abonnement vanzelf stopt, maar ik garandeer je dat je daarna kiest voor een jaarabonnement. Wil je voor elke leerling wekelijks een krant? Neem dan zeker hier een kijkje.  

Dit is een gesponsorde blogpost, maar wel mijn mening over dit product. Hartelijk dank Kidsweek voor de prettige samenwerking! 

Geef een reactie

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.