National Geographic Junior fotowedstrijd

Afgelopen zondag was ik te gast bij de finale van de fotowedstrijd van National Geographic Junior.

Je kent National Geographic Junior misschien wel van het tijdschrift en van de boeken van The Explorer Academy waar ik eerder al over blogde. Elk jaar organiseren zij een fotowedstrijd.

explorer academy
Fotowedstrijd

Deze fotowedstrijd is één van de belangrijkste en grootste fotowedstrijden voor kinderen in Nederland en België. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar kunnen deelnemen. Dit jaar kon je foto’s insturen voor de volgende categorieën: dier, landschap en raar maar waar.  Deze fotowedstrijd werd al voor de negende keer georganiseerd en er werden bijna 3.000 foto’s ingestuurd door kinderen. Een behoorlijke opgave voor de jury dus om hier de mooiste foto’s uit te selecteren en uiteindelijk per categorie een winnaar te kiezen. Ook was er trouwens een publieksprijs die gewonnen kon worden.

Het was ontzettend leuk om te zien hoe deze jonge fotografen al bezig zijn met het maken (schieten) van een mooie foto. Opvallend was dat veel foto’s gemaakt waren tijdens vakanties. Het moment waarop ze tijd hadden om na te denken over fotografie en ze ook de rust hadden om de foto te maken. Mooie, nuchtere opmerkingen: “ik had het eerst twee keer geprobeerd en de derde keer lukte het.”

De winnaars

DIER: Dirk Hoogenstein, 14 jaar (Utrecht) met Tweekoppige zaagbek

LANDSCHAP: Mathis Vandermeeren, 15 jaar (Itterbeek (Dilbeek) in Vlaams-Brabant) met The three and the sun 

RAAR MAAR WAAR: Luna Vanhoutte, 11 jaar uit Deerlijk met Drijvende blauwe lucht

De publieksprijs is gewonnen door Nina Ahrens, 15 jaar (Brunssum) met De helderste ster  

Prijzen

Alle winnende foto’s worden geplaatst in National Geographic Junior. Naast eeuwige roem wonnen alle genomineerden een waardebon van Kamera-Express of een smartphone van OPPO. 

Ateliers

Op mijn school werken we wekelijks in groep 1 t/m 8 met ateliers en van vakantie tot vakantie staat er elke keer een ander thema centraal. Kinderen kunnen een keuze maken uit de verschillende ateliers. Hoe leuk zou het voor hen zijn als we dit jaar een keer een atelier rondom fotografie aan kunnen bieden. Wellicht worden ze zo enthousiast dat ze volgend jaar ook mee willen doen aan deze mooie fotowedstrijd.  

Hier vind je mijn blogs over de boeken van National Geographic Junior:

Het Nebula-mysterie

De veer van de valk 

Deze blog is gesponsord door National Geographic Junior

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *